Ana SayfaToplumsal CinsiyetMütalaa açıklandı: Kadir Şeker’e 18 yıla kadar hapis istendi

Mütalaa açıklandı: Kadir Şeker’e 18 yıla kadar hapis istendi

HABER MERKEZİ – Kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken öldürdüğü için yargılanan Kadir Şeker’in 12 yıldan 18 yıla kadar hapsi istendi. Mütalaada, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanması isteniyor.

Konya’da Özgür Duran isimli erkek, 5 Şubat’ta birlikte olduğu kadını parkta darp ederken, Kadir Şeker tarafından engellenmek istenmişti.

Bu esnada çıkan arbedede kendini korumak isterken Duran’ın ölümüne sebep olan ancak ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Şeker’in yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, sanığın “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanması istendi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Ekim’e erteledi.

İddianameden

Tutuklu yargılanan Kadir Şeker hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan iddianame düzenlenmişti.

İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise ‘tahrik’ indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edilmişti.

Ayrıca ‘Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

Previous post
Silahla başından vurulmuş halde bulundu, 18 gün önce evlendiği polis tutuklandı
Next post
Konya'da iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan Sezgin Koç yaşamını yitirdi