Ana SayfaGüncelNuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi: ‘Kuru Otlar Üstüne’

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi: ‘Kuru Otlar Üstüne’

HABER MERKEZİ – Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne”, 2022 yılında izleyici ile buluşacak. Filmde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici gibi isimler rol alacak.

Kış Uykusu filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan, son olarak yine Altın Palmiye için yarışan Ahlat Ağacı filmine imza atan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yeni bir filmle sinemalara dönmeye hazırlanıyor.

Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” adını taşıyan yeni bir film üzerinde çalıştığı bu yılın başında ortaya çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan iki milyon lira yapım desteği alan filmin ne zaman hayata geçirileceği merak konusu olmaya devam ederken, filmin çıkış tarihiyle ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı.

FilmLoverss’ın Avrupa sineması konusunda güvenilir kaynaklardan biri olarak gösterilen Ioncinema’ya dayandırdığı habere göre, Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi 2022 yılında izleyici karşısına çıkacak.

Filmin tam olarak hangi tarihte izleyici ile buluşacağına dair ise net bir bilgi bulunmuyor.

Cineuropa tarafından paylaşılan bilgiler ise Ceylan’ın yeni filminin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ilk detayların ortaya çıkmasını sağladı.

Arte France Cinéma’nın ortak yapımcısı olacağı filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor.

Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak olan Kuru Otlar Üstüne, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’e odaklanıyor.

Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Servet Turgut 17 gündür yoğun bakımda
Sonraki Haber
Azerbaycan-Ermenistan sınırında yeni çatışmalar