Ana SayfaDünyaPolisin işlediği cinayete isyana da müdahale: Dokuz ölü, yüzlerce yaralı

Polisin işlediği cinayete isyana da müdahale: Dokuz ölü, yüzlerce yaralı

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da polis işkencesiyle hayatını kaybeden Javier Ordoñez için binlerce kişi sokaklara döküldü. Polisin sert müdahalesinde en az dokuz kişi yaşamını yitirdi, 400’den fazla kişi yaralandı.

Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da 46 yaşındaki Javier Ordoñez’un polis nezaretindeyken hayatını kaybetmesi ülkede binlerce kişiyi sokaklara döktü.

Sosyal medyada dolaşan bir görüntüde Javier Ordoñez’un polis tarafından yere yatırıldığı ve şok silahıyla işkence edildiği, ardından polislere durması için yalvardığı görülüyor.

Javier Ordonez 24 saat içinde hayatını kaybederken, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından polis şiddetini protesto eden binlerce kişi başkent Bogota’da sokaklara çıktı.

New York Times’da yer alan habere göre protestocular bazı polis merkezlerini ateşe verdi.

Polisin eylemcilere müdahalesiyle en az dokuz protestocu hayatını kaybetti. Yaşanan olaylarda yaklaşık 400 kişinin yaralandığı ve bu kişilerin en az 66’sının silahla yaralandığı belirtildi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada Javier Ordoñez’in ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını duyursa da işkenceci polislerin soruşturma kapsamına alınıp alınmadığı açıklanmadı.

Kolombiya’da 2019 yılının son aylarında ekonomik yardım ve reform talebiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmış, hükümetten ekonomik yardım ve reform talep etmişti.

Kötü yönetilen Kolombiya’da halk sık sık hükümete karşı eylemler gerçekleştiriyor

2018 yılında iktidara gelen muhafazakar lider İvan Duque, Javier Ordoñez’in öldürülmesini kınamasının yanı sıra, yaptığı konuşmada polislerin ‘kahraman olduklarını ve çok çalıştıklarını’ söyledi.

Polis tarafından işkenceye maruz kalan ve hayatını kaybeden Ordoñez’in kız kardeşi Garzon, kardeşinin iki çocuğu olduğunu söyleyerek, “Hiç kimse böyle ölmeyi hak etmiyor. Ordoñez’in oğullarına bir süre babalarının öldüğünü söyleyemedik” dedi.

Gösterilerde şu ana kadar 120 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Başkent Bogota’nın Belediye Başkanı Claudia Lopez, şehirde 46 sokağın tamamen yok olduğunu belirterek, “Yapısal bir polis reformuna ihtiyaç duyduğumuzun farkındayım” açıklamasında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Masumiyetin kaybedilişi: 'Uzun Zaman Önce'
Sonraki Haber
Bir erkek, otelde odasına girdiği kadını taciz etti, polis 'rüya görmüş olabilirsiniz' dedi