Ana SayfaGüncelSakarya’da Kürt işçilere saldırı: Gözaltına alınanlar serbest

Sakarya’da Kürt işçilere saldırı: Gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Sakarya’da Kürt işçilere dönük saldırıya ilişkin gözaltına alınan iki kişi ‘adli kontrol’le serbest bırakıldı.

Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırıya ilişkin Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından K.C. ve H.C. hakkında “tehdit” ve “yaralama” suçlamalarıyla gözaltı kararı verilmişti.

Jandarma tarafından gözaltına alınan iki kişi, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan iki kişi, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ne olmuştu?

İşçiler, Sakarya’daki saldırının hemen ardından memleketleri Mardin’e gitmek üzere yola çıkmıştı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Demir ailesinin fertlerine yönelik 4 Eylül’de ırkçı, ayrımcı bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Saldırı sonucunda yaralananlar olurken, işçilerin tamamı köyden ayrılarak, memleketlerine geri dönmüştü.

İşçilerin köyüne Sakarya’dan gelmelerinin ardından bölgeye siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve gazetecilerin girişleri engellenmiş, jandarma kontrol noktası oluşturarak giriş yasağı getirilmişti.

Darp raporu alan Kürt işçiler, saldırıyı gerçekleştirenlerin çalıştıkları fındık bahçesinin sahibi Cebecioğlu ailesi olduğunu ifade etmiş ve saldırganlar hakkında şikayetçi olmuştu.

Sakarya Valiliği ise saldırının hemen ardından yaptığı basın açıklamasında, 22 Ağustos’ta meydana gelen bir başka olaya yer vermiş ve konunun sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısının tespit edilemediğini öne sürmüştü.

Valilik, ”Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tespiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıya maruz kalan işçilerden Hadra Demir, “Olayın yalan olduğunu söylüyorlar. Allah’tan medya aracılığı ile ortaya çıktı. Biz telefon da ettik kimse gelmedi. Defalarca jandarmayı aradık gelmediler” diyerek valiliğin açıklamasını yalanlamıştı.


Kürt işçilerin köyü karantinaya alındı, ziyaretlere engel


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de kaza: Altı ölü, iki yaralı
Sonraki Haber
ESP'ye dönük operasyon: HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu dahil 14 gözaltı