Ana SayfaGüncelSamsun’da ırkçı saldırı: 16 yaşındaki Suriyeli Eymenh öldürüldü

Samsun’da ırkçı saldırı: 16 yaşındaki Suriyeli Eymenh öldürüldü

HABER MERKEZİ – Samsun Vezirköprü’de 16 yaşındaki Suriyeli Eymenh Hammamı ırkçı saldırının hedefi oldu. Bıçaklanarak öldürülen Hammamı’nın ağabeyi, “Arabayla önümüzü kestiler, ırkçı küfür ettiler. Kardeşimi vuranlar ceza alsın, adalet yerini bulsun. Eymenh hepinizin kardeşidir, öyle düşünün” diyor.

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki bir fırında çalışan 16 yaşındaki Suriyeli mülteci Eymenh Hammamı, ırkçı grup tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Evrensel’den Ercüment Akdeniz’in haberine göre ırkçı saldırı dün akşam saatlerinde gerçekleşti.

Eymenh’in o sırada yanında bulunan ağabeyi İbrahim Hammamı, saldırının detaylarını şöyle anlattı:

Bende motosiklet vardı, yol kenarında bekliyorduk. Siyah bir otomobil yanımıza geldi, içinde 4 kişi vardı. Biz Suriyelileri kastederek ağır küfürler ettiler. ‘Suriyeliler s… g… bu ülkeden’ dediler. Irkçılıktır bu dedik, hep bu durumları yaşadığımız için alttan aldık.

Bir süre sonra araçla önümüzü kestiler. Gidip arkadaşlarını getirmişler, 20 kişi kadar varlardı. İki kişinin elinde bıçak vardı. ‘Bizler kardeşiz, yapmayın dedik’ ama saldırdılar. Ben o sırada uzaktan geçen bir polis arabası gördüm, motosikletimle peşine düştüm. Polisleri alıp geldiğimde kardeşim kanlar içindeydi. Geç kalmıştık.

Saldırganlarının tamamının genç olduğunu söyleyen ağabey Hammamı, “Daha önce görmüşlüğümüz var ama hiç sorun yaşamadık. Biz 9 yıldır Samsun’da yaşıyoruz. Kimseyle sorun yaşamadık. Misal benim eşim Türk. Eymenh gül gibi çocuktu. Bunu yapanlar cezasını alsın, adalet yerini bulsun. Kardeş acısı zordur, o hepinizin kardeşi, öyle düşünün” ifadelerini kullandı.

Irkçı saldırıyla ilgili Z.Ç. isimli bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ağabey İbrahim Hammamı, saldırganların tamamından şikayetçi olduklarını belirtti ve hukuki yardım talebinde bulundu.

Hammamı, otopsi sonuçlarının ardından kardeşinin cenazesini Vezirköprü’ye götürüp orada toprağa vereceklerini de söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsrail İran yanlısı 10 milisi öldürdü
Sonraki Haber
Aylardır yanan Cudi'den seslendiler: Şırnak bilinçli olarak talan ediliyor