Ana SayfaGüncelSancar: Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar

Sancar: Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar

HABER MERKEZİ – HDP’ye dönük gözaltı operasyonuna ilişkin açıklama yapan partinin Eş Genel Başkanı Sancar, “Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar” dedi. Altı yıl önceki Kobani eylemlerine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda HDP’li siyasetçi gözaltına alınmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine dönük 2014 yılındaki 6-8 Ekim Kobani eylemleri ile ilgili başlatılan soruşturma ve akabinde gerçekleştirilen ev baskınlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Soruşturma kapsamında bu sabah yapılan baskınlarında, dönemin HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, eski milletvekilleri ve HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

HDP Genel Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına geçen Sancar, “Bu bir intikam operasyonudur. Yargı uzun süredir olduğu gibi burada da iktidarın sopası olarak kullanılmaktadır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin her söylediğinin talimat olarak uygulandığına dikkat çeken Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Serbest bırakılmak istediği kişiyi serbest bırakan, iktidarın tutuklanması gerektiğini belirttiği kişileri, ertesi gün rehin alan bir yargıdır. Buna evrensel anlamda yargı demek elbette mümkün değildir. Ortada iktidar sopası işlemi gören bir aygıt vardır.”

Bugünkü operasyonun 6-8 Ekim eylemlerinin bahane edilerek yürütüldüğünü dile getiren HDP Eş Genel Başkanı, şunları söyledi:

6-8 Ekim olaylarının sorumlusu partimiz değildir. 6 yıldır uğraşmalarına rağmen bu olaylarda partimizin sorumluluğunu ortaya koyacak hiçbir delil ortaya koyamadılar. Hiçbir makul inandırıcı gerekçe ortaya koymamışlardır. 6-8 Ekim eylemlerinin sorumlusu, partimiz asla değildir. Tam tersine o dönem uyguladıkları politikalarla, IŞİD’in saldırılarını müjdeler gibi duyuran ve ardından sokakta saldırıların yaygınlaştırmasını, şiddetin yaygınlaşmasına zemin hazırlayan siyasi iktidardır. O dönem hem Kobani’de yaşananlara karşı izlediği tutum hem de IŞİD saldırılarına gösterilen tepkilere, yöneltilen saldırılar, 6-8 Ekim olaylarından iktidarın sorumlu olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerin ardından partilerine dönük saldırıların başlatıldığını vurgulayan Mithat Sancar, HDP’nin diz çökmediğini, mücadeleden vazgeçmediğini, tam tersine kararlılığını yükselttiğini söyledi:

Cesaretli mücadelesini daha da güçlendirdi. Bu kararlı mücadele de iktidarın en büyük korkusudur. Çünkü iktidar biliyor ki kendisine kaybettirecek esas aktör HDP’dir, güçlü halk desteği ve kararlılığıdır. İktidar haksız değil, HDP’den korkmakta haksız değil, çünkü bir seçimde daha yeniden yenilgiyi HDP tattırmıştır. Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar. Halkın gücünü yok edemiyorlar. Şaşkınlıkla bunların fayda etmediğini görüyordur iktidar sahipleri. Siyaseten başka çıkar yol göremiyorlar. Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız aynı gerekçeyle gözaltına alınmıştır. Bütün bu gözaltı operasyonları da iktidarın kaybetme korkusunun yükseldiği zamanlara denk gelmiştir.


HDP’ye dönük ‘Kobani’ operasyonu

HDP MYK olağanüstü gündemle toplanıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Panaztepe arkeolojik sit alanına RES yapılmasına onay
Sonraki Haber
Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut tahliye edildi