Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞenay ölüme böyle sürüklendi: Boşanmak isteyince ‘örgütçü’ denip evi basıldı

Şenay ölüme böyle sürüklendi: Boşanmak isteyince ‘örgütçü’ denip evi basıldı

HABER MERKEZİ – Evli olduğu erkekten boşanmaya karar veren Şenay Aslan, katledilmekle tehdit edildi, “örgüte yardım ediyor” diye ihbar edildi, polisler evini bastı. Şenay, bu baskıların sonucunda intihara sürüklenerek yaşamını yitirdi.

Batman’da evli olduğu Mahmut K.’den boşanmak isteyen Şenay Aslan, 8 Eylül’de intihara sürüklenerek yaşamını yitirdi.

JinNews’ten Safiye Alağaş’ın haberine göre, yaklaşık bir yıl önce Mahmut K.’nin ikinci evliliğini yapmak istediğini öğrendikten sonra boşanma kararı alan Şenay, bu kararının ardından katledilmekle tehdit edildi.

Aynı zamanda ailesi de ölümle tehdit edilen üç çocuk annesi Şenay, üstüne “örgüte yardım ettiği” iddiasıyla ihbar edilerek evi basıldı.

Tehdit ve baskılarla intihara sürüklenen Şenay’ın annesi Türkan Aslan, kızının yaşadıklarını anlattı.

‘Ölümle tehdit edince kaçtı’

Şenay’ın maruz bırakıldığı psikolojik şiddeti anlatan Türkan Aslan, Mahmut K.’nin, kızını “ikinci evlilik yapmakla” tehdit ettikten sonra üç çocuğuyla evden ayrıldığını söyledi.

Ancak çocuklardan ikisinin Mahmut K.’nin yanına gittikten sonra Şenay’ın kendini kötü hissetmeye başladığını belirten Türkan Aslan, şöyle devam etti:

Çok üzülüyordu. Ne yapacağımızı bilemedik. Ben de ona ‘madem o kadar üzülüyorsun git’ dedim. Çocukları olmadan dayanamıyordu ama Mahmut çocukları da annelerine düşman etmişti. Daha sonra babası ve abisi Şenay’ı çocuklarına götürdü. Şenay bir süre orada kaldı. Boşanma davası açıldıktan sonra, dava evrakı Mahmut’un eline ulaşıyor ve kızımı tehdit etmeye başlıyor. ‘Boşanma davasından vazgeçmezsen seni öldürürüm, aileni de rahat bırakmam’ diyor. Kızım tehditlerden sonra evden ayrılıp bizim yanımıza geldi.

‘Örgüte yardım ediyor deyip ihbar etti’

Şenay’ın, evine geldikten birkaç saat sonra özel harekat timlerinin evi sardığını dile getiren Türkan Aslan, o günü şöyle anlattı:

Evine geldikten sonra yanına gittim. Alt katımızda kalıyordu. Sonra yukarı kata, kendi evime çıktım. Eve girer girmez polis kapıya vurdu. Onlarca polis aracı mahalleyi sarmıştı. Şenay kapıyı açar açmaz polis başına silah dayadı. Oğlumu eşimi yere yatırıp başlarına silah dayadılar. Bütün evi aradılar. Her yeri alt üst ettiler, bir şey bulamayınca çıkıp gittiler. Sonra öğrendik ki bizim, örgüte yardım ettiğimizi, örgüte üye kişileri evde sakladığımızı, örgüt dokümanlarını evde bulundurduğumuzu söyleyerek ihbarda bulunmuş. Bir şey yapamayınca yalana, iftiralara başladı.

‘Öldürmekle tehdit etti’

Polis baskınından bir ay sonra iki çocuğunun Şenay’ı arayarak “Burada kalmak istemiyoruz. Gel bizi al” dediğini anlatan Türkan Aslan, bunun üzerine Şenay’ın gidip çocukları aldığını belirtti.

Türkan Aslan, çocukların eve geldikten sonra babalarını arayıp, “Biz artık seninle kalmak istemiyoruz, annemle kalacağız” dediğini aktardı ve şöyle dedi: “Mahmut bunu duyunca ‘Annenizi, dayılarınızı öldüreceğim’ deyip çocukları tehdit ediyor. Tehditten sonra da kapıya gelmiş, eşim onu görünce ‘Niye geldin’ diye soruyor. Orada eşimi darp etmeye başlıyor.”

’20 gün yerinden kalkmadı’

Pandemiden dolayı boşanma davasının ertelendiğini söyleyen Türkan Aslan, Şenay’ın son 20 gün sürekli uyuduğunu, halsiz olduğunu kaydetti.

Son 20 günde çocuklarıyla da ilgilenemiyordu. Tehdit alıyor muydu? Neler yaşadı bilmiyorum. Bana hiçbir şey anlatmıyordu. Çocuklar geldikten sonra neler konuştular, neler yaşadı bilmiyorum. Keşke bilseydim. Olay günü de ben sabah köye gittim. Gitmeden kapıda gördüm. Bana ‘güle güle git’ dedi. Köye vardık sonra saat 12’de çocuklar aradı, haberi verdi.

Şenay’ın intihara sürüklenmesine ilişkin açılan soruşturma devam ediyor.




Önceki Haber
Sosyal medya ırkçılığı durdurur mu? - Cuma Daş
Sonraki Haber
Yeğenine cinsel istismarda bulunan erkek önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı