Ana SayfaGüncelSoylu bu kez AYM Başkanı Arslan’ı hedef aldı

Soylu bu kez AYM Başkanı Arslan’ı hedef aldı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, AYM’nin toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkına dair almış olduğu karardan dolayı Yüksek Mahkeme Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef aldı, “Kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım, sen var mısın?” diye seslendi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda yer alan “Şehirler arası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmünü Anayasa’ya aykırı bularak, iptaline karar verdi.

Söz konusu karara tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM’yi işaret ederek “Yazım aşamasında olan bu kararın uygulamada ne gibi sorunlara yol açacağını en iyi burası bilir” ifadesini kullandı.

Ankara’da yaptığı konuşmada “Enteresan bir işle karşı karşıyayız” diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sosyal medyada bir terörizm olduğunu herkes kabul ediyor. Hemen Anayasa Mahkemesi bir düzenleme yapıyor, ‘bunu siz kolluk kuvveti olarak belirleme hakkına sahip değilsiniz’ diyor. Başımızın üstüne. Sonra vatandaşımız şikayet ediyor. ‘Biz bu kadar hakaretle karşı karşıyayız’ diyor. Cumhurbaşkanımızdan başlayarak tüm devlet büyükleri karşı karşıya kalıyor. Sonra güvenlik tatbikatları var, iptal ettiler. Nesini iptal ettiniz?

FETÖ, Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştı. Nerede ele geçirmeye çalıştı? Yargıda, Emniyette, TSK’da. Bunlar kim, kamu görevlisi. Kamu görevlileri kamuya nasıl giriyorlar. Ben anlamıyorum. Şartlar, şekiller. Şu özgürlüktür, şu değildir. Burada bir şey yapılmak isteniyor. Sadece terör örgütüne mensupsa kamuya girmesin. Kim girerse girsin. Atıyoruz zaten. Bu özgürlükleri engeller. Peki. Ben gördüklerimi söyleyeyim, sonra ne söylerse söylesinler.

AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı da hedef alan Soylu, “Sevgili AYM Başkanı, size söylüyorum. Şehit cenazelerindeki bir yaşındaki çocukların gözyaşlarını ben yaşıyorum. Anne ve babalarla biz konuşuyoruz. Canı yanan biziz. Onun için sözlerime alınabilirsiniz, alınmayabilirsiniz ama bunu söylemezsem bu dünyaya karşı da öbür dünyaya karşı da kendimi mesul hissediyorum” dedi.

Bakan Soylu, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum, madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım, sen var mısın?” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Doku'nun ailesinin avukatına soruşturma
Sonraki Haber
İsrail İran yanlısı 10 milisi öldürdü