Ana SayfaGüncelSoylu’dan görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ilgili açıklama

Soylu’dan görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ilgili yaptığı açıklamada, “FETÖ iddiaları tamamen yalan” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ile ilgili bir açıklama yaptı.

4 Eylül’de 31’i kaymakam olmak üzere 58 mülki idare amirinin açığa alındığını söyleyen Soylu, “FETÖ ile ilişkilendirme iddiaları tamamen yalandır” dedi.

Soylu, “Devletin istihbarat birimlerinin FETÖ’ye yönelik olarak devam eden operasyonları ve soruşturmaları var. Bazen bize isimler geliyor, biz de dosyasına bakar; bu kişileri önce açığa alırız, sonrasında mahkeme bir karar verir. İdari soruşturma da yürütülür” diye belirtti.

Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Son kararımızda açığa alınan kişiler arasında ilk kez açığa alınanlar olduğu gibi, daha önce haklarında göreve iade edilmiş kişiler olduğu gibi, idari ve adli soruşturmaları kapatılanlar olduğu gibi burada da 58 kişiyle ilgili bu tip değerlendirmeler oldu. Bunların tamamı 10-12 yıldır görev yapan isimler.

“Bu süreçlerde kendilerine rol biçmeye çalışan sahte kahramanlardan bıktım” diyen Soylu, “Biz gereğini yapıyoruz, titizlikle yapıyoruz. Ama anlamak istemiyorlar. Çünkü gözlerini hırs bürümüş. FETÖ ile mücadele ediyoruz, FETÖ’cüler saldırıyor, Odatv saldırıyor, Cumhuriyet gazetesi, BirGün gazetesi saldırıyor. Ana muhalefet sözcüleri saldırıyor” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Patlamadan bir ay sonra: Beyrut Limanı'nda yangın
Sonraki Haber
HDP’li Özgüneş'ten Cudi’deki yangınlar için oturma eylemi