Ana SayfaDünyaTrump: Suriye’de Kürtler’e yardım ediyoruz

Trump: Suriye’de Kürtler’e yardım ediyoruz

HABER MERKEZİ – Ülkesinin dış politikası hakkında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Irak’taki Amerikan askeri sayısını iki bine düşüreceklerini belirtti. Suriye’deki duruma da değinen Trump, “Suriye’den büyük ölçüde çıktık ama petrolü koruyoruz. Kürtler’e yardım ediyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi.

Trump, 3 Kasım’da yapılacak seçimlere az zaman kala dış politika alanında attığı adımlar ve aldığı kararlar hakkında konuştu.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Trump’ın gündeminde ilk olarak 11 Eylül saldırılarının ardından ABD’nin başlattığı savaşta 2001 yılında işgal ettiği ve 19 yıldır savaşın sürdüğü Afganistan vardı.

Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bu akşam Afganistan’da Taliban’la barış görüşmelerine katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya gideceğini açıkladı.

Taliban’la görüşmeler için “Bir süredir müzakere ediyoruz. İyi anlaşıyoruz” ifadelerini kullanan Trump, Taliban’ın serbest bırakılmasını istediği altı mahkumun da Kabil’den Doha’ya gittiği bilgisini verdi.

ABD Başkanı, Irak’taki Amerikan askeri sayısını çok yakın zamanda iki bine düşüreceklerini de söyledi.

Ardından sözü Suriye’ye getiren Trump, şöyle konuştu:

Suriye’den büyük ölçüde çıktık. Ama petrolü koruduk. Petrolü koruyan askerlerimiz var. Sayıları fazla değil. Kürtler’e yardım ediyoruz. Petrol bizde olduğu için hayatlarını daha güzel hale getiriyoruz.

‘Ortadoğu’ya barış gelebilir’

15 Eylül’de Beyaz Saray’da imzalanması beklenen İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme anlaşmasına da değinen Trump başka bir ülkenin daha anlaşmaya katılmak isteyebileceğini belirtti ancak ülke ismi vermedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la görüştüğünü ve kendisiyle diyaloga başladıklarını belirten Trump, “Kısa zaman içinde başka ülkelerin de bu anlaşmaya katılacağını duyacaksınız. Ortadoğu’ya barış gelebilir” dedi.




Önceki Haber
Aytaç Ünsal'dan ölüm orucundaki Didem Akman için çağrı
Sonraki Haber
Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polisin cezasında 'iyi hal' indirimi