Ana SayfaGüncelTTB’den Bahçeli’ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

TTB’den Bahçeli’ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin hedef göstererek, ‘derhal kapatılmalı’ dediği Türk Tabipleri Birliği yaptığı yazılı açıklama ile “Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız” mesajı verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “TTB kapatılsın, yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılsın” şeklindeki çağrısına yazılı açıklamayla cevap verdi.

Verilen yanıtta, “Salgına karşı bilgilendirme ve uyarı türk tabipleri birliği’nin yasal ve etik yükümlülüğü; yaşama ve yaşatma mücadelemiz tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir” ifadeleri yer aldı.

“Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız” mesajı veren TTB Merkez Konseyi’nin açıklaması şöyle:

Türk Tabipleri Birliği tarihin süzgecinden günümüze ulaşan iyi hekimlik değerlerinin vazgeçilmez temsilcisidir.

Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan COVID-19 salgınının her aşamasında Türk Tabipleri Birliği bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır.

Türk Tabipleri Birliği’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. COVID-19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur.

Türk Tabipleri Birliği ve hekimler dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye devam edeceklerdir.

TTB Merkez Konsey üyeleri olarak sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız.

Ne oluyor?

Türk Tabipleri Birliği, 14-18 Eylül tarihleri arasını “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” haftası ilan ettiğini duyurmuştu.

TTB’nin çağrısı üzerine, tabip odaları bulundukları illerde siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu gibi eylemler gerçekleştiriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” diyen TTB’yi hedef göstererek, derhal kapatılmasını ve yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmasını istemişti.

Bahçeli’nin bu açıklamasına sosyal medyada “#iyikiTTBvar” etiketiyle tepki gösteriliyor.




Önceki Haber
Buldan, Yüksekdağ’ın 'Yıkılacak Duvarlar' kitabını imzaladı
Sonraki Haber
Erdoğan’ın Libya’da desteklediği Serrac istifa edeceğini açıkladı