Ana SayfaGüncelTTB’den #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz kampanyası

TTB’den #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz kampanyası

HABER MERKEZİ – Türk Tabipleri Birliği, Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması amacıyla 14 Eylül-18 Eylül arasını #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz haftası ilan etti. Etkinlikler kapsamında, salgın sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için de bir dakikalık saygı duruşu yapılacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 14 Eylül-18 Eylül arasını #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz haftası ilan ettiklerini duyurdu.

TTB’den yapılan açıklamada, Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtildi ve eklendi:

“Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, birilerimizin babası, annesi, kardeşleri ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla her gün ortalama 40 -50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan Covid-19’dan hayatını kaybediyor.

Açıklamada hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler ise şöyle sıralandı:

  • Hekimlerin ve sağlık çalışanların Covid-19 salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenlenecek.
  • Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere Covid-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, bugüne kadar Covid-19 nedeniyle yitirilen bütün yurttaşların ve sağlık çalışanlarının anısına saygı gereği; sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 1 hafta boyunca “siyah kurdele” takılacak.
  • Siyah kurdele ile cisimleşen farkındalığı yaygınlaştırma amacıyla, kurdele içerikli afişler hastane odalarından eczanelere, binaların dış cephelerinden, oda pencerelerimize kadar hayatın her mekanına yaygın olarak asılacak.
  • Covid-19 konusunda, Haziran ayında hükümet tarafından atılan “yeniden normalleşme” politikasının ortaya çıkan vahim sonuçlarını görünür kılmak ve Covid-19 ile mücadelenin en ön safındaki hekim ve sağlık çalışanlarının durumunu yansıtmak ve yetkili konumdakilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak üzere;
  • 15 Eylül Salı günü bütün illerde Tabip Odası Yönetim Kurullarının bulundukları şehrin büyüklüğüne göre ayrı ana güzergahlar belirleyerek; “maske-siperlik-tulum ya da tam beyaz”  donanımla ve ellerinde #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz yazılı tek bir “büyük dövizle” her şehrin kendi belirleyeceği  bir saatte tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirilecek.
  • 17 Eylül Perşembe saat 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına; diğer işyerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak Covid-19 vefatı kabul edilen ve resmi COVID-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden onbinlerce yurttaşın anısına 1 dakikalık saygı duruşları için bütün diğer kurumlara ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KPSS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı
Sonraki Haber
Dersim'de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı