Ana SayfaCezaevleriTutukluların gözünden özgürlük tanımı: ‘Özgürlüğün Sesi’

Tutukluların gözünden özgürlük tanımı: ‘Özgürlüğün Sesi’

HABER MERKEZİ – Görülmüştür Kolektifi ile Redfotoğraf Grubu, 50 tutuklunun şiir, deneme gibi yollarla betimlediği özgürlük kavramları, fotoğrafçıların objektifinden görünür kılındı. Mahpusların özgürlük tanımlarından oluşan ‘’Özgürlüğün Sesi” sergisi 10 Eylül’den itibaren Karşı Sanat Çalışmaları’nda.

Siyasi tutuklularla dayanışma yürüten Görülmüştür Kolektifi ve sosyal sorunlara dair fotoğraf çalışmaları yapan Redfotoğraf Grubu, ‘Özgürlüğün Sesi’ projesine imza attı.

Aralarında yazar ve şairlerin de yer aldığı 50 tutuklu ile farklı coğrafyalarda yaşayan 50 fotoğrafçının özgürlük imgeleri bir araya geldi.

Serginin tanıtım metninde çalışma şöyle anlatıldı:

Mahpuslar; özgürlük kavramını yeni boyutlara taşıyan, bu güne kadar duymadığımız, okumadığımız imgelerle taçlandıran, hayranlık uyandıran betimlemeleriyle yaşama ve özgürlüğe dair umutlu olduklarını şiir, aforizma, deneme ya da minimal öykü ile haykırdılar. Aylar süren çabalar sonucu alınan 50 mektup; belgesel, haber, sokak fotoğrafçılığı gibi farklı alanlarda üreten / çalışan 50 ayrı fotoğrafçıya dağıtıldı. Fotoğrafçılar mahpusların özgürlük imgesini, kendi yorumlarını da katarak görünür kılmayı başardılar.

“Özgürlüğün Sesi”, 10 Eylül-20 Eylül tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda görülebilir.


Karşı Sanat Çalışmaları adres: İstiklal Caddesi Aznavur Pasajı No: 108 Kat-6 34430 Beyoğlu / İstanbul



Önceki Haber
Slovakya'da gazeteci Kuciak cinayeti davasında beraat
Sonraki Haber
“Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” diyen Fikriye Öztürk tutuklandı