Ana SayfaGüncelUluslararası Mülteci Film Festivali iptal edildi

Uluslararası Mülteci Film Festivali iptal edildi

HABER MERKEZİ – Halkların Köprüsü Derneği, bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan İzmir Uluslararası Mülteci Film Festivali’ni Covid-19 salgını nedeniyle iptal ettiklerini duyurdu.

İzmir’de faaliyet gösteren Halkların Köprüsü Derneği, 14-18 Nisan tarihlerinde planladığı ve Corona virüsü salgınından dolayı ertelediği 2. İzmir Uluslararası Mülteci Film Festivali’nin iptal edildiğini duyurdu.

Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Festivalin gerek hedefleri ve teması, gerek film, söyleşi, panel ve sergi içerikleri gibi etmenler nedeniyle ‘insani temas’ın bizim için olmazsa olmaz bir ön koşul olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle dünyada ve ülkemizde ciddiyetini halen önemli ölçüde sürdüren Kovid-19 salgını sebebiyle festivalimizi arzu ettiğimiz şekilde yapmanın koşulları bulunmadığına karar verdik. Bu yıl bütün hazırlıklarını tamamladığımız, 42 film, bir panel, bir sergi ve yerli/yabancı film ekipleri ile söyleşilerden oluşan festivalimizi iptal ettiğimizi üzülerek bildiriyoruz. Önümüzdeki dönemde salgının tamamen sona ermesi umudu ile seneye Nisan ayında yapacağımız festivalde görüşmek üzere diyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TL eriyor, döviz kurlarında yükseliş sürüyor
Sonraki Haber
Rosa Kadın Derneği üyesi Remziye Sızıcı'ya tahliye