Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜmitcan Uygun’dan Aleyna’nın arkadaşına ifadesini geri çekmesi için ölüm tehdidi

Ümitcan Uygun’dan Aleyna’nın arkadaşına ifadesini geri çekmesi için ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’a daha önce şiddet uygulayan ve şüpheli konumda bulunan Ümitcan Uygun’un, Aleyna’nın ev arkadaşı olan kadını ifadesini geri çekmesi için ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Ankara’da 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül’de dağlık alandaki bir ormanda silahla başından vurulmuş halde bulunmuştu.

Gülay Uygun’un ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Ümitcan Uygun’un bir kadını tehdit ettiği ortaya çıktı.

Milliyet’ten Paşa Alyurt’un haberine göre Uygun, Aleyna’nın şüpheli ölümüne ilişkin dosyada tanık olan arkadaşı S.E.’yi, ifadesini geri çekmesi için tehdit etti.

Kadın, Bursa’da 26 Eylül’de polis merkezine giderek, “tehdit” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek” suçlamasıyla Ümitcan Uygun’dan şikayetçi oldu.

Yaklaşık 1 ay önce Ankara’dan Bursa’ya geldiğini söyleyen S.E. ifade tutanağında, “Yaklaşık bir haftadır Ümitcan Uygun tarafından tehdit mesajları alıyorum. Bu şahsı ben yaklaşık 1 senedir tanıyorum. Tanık olarak vermiş olduğum ifademi değiştirmem için Ümitcan Uygun yaklaşık 1 haftadır Instagram hesabıma tehdit mesajları atmaya başladı” dedi.

Mesajların ekran görüntülerini de polise teslim eden S.E., ifadesini değiştirmeyeceğini söylemesi üzerine Uygun’un kendisini gizli numaradan aradığını söyledi.

S.E., “Bana hitaben sinkaflı cümleler sarf ederek, ‘Sen ortaya bir laf attın, annem senin yüzünden intihar etti. Ankara’ya gel, seninle görüşeceğim, seni yaşatmayacağım, o ifadeni alacaksın, almazsan olacaklardan sorumlu değilim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Telefonu Uygun’un yüzüne kapattığını belirten S.E., “Bugün …. isimli hesabından benim numaramı ve açık kimlik bilgilerimi paylaştı. Ben de bugün tehdit mesajlarının devam etmesi ve sosyal medya üzerinden iletişim bilgilerini paylaşmasından dolayı tedirgin olarak polis merkezine ifade vermeye geldim. Ümitcan Uygun isimli şahıstan davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

Aleyna’nın ailesinin avukatı Umur Yıldırım da, Uygun’nun yaptıklarının suç teşkil ettiğini, tutuklanması yönünde talepte bulunacaklarını dile getirdi.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü

Aleyna Çakır

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Adli Tıp raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulundu.

Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verilmişti.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekipleri değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye eşbaşkanının tahliye kararına itiraz
Sonraki Haber
Bahçeli'den AYM çıkışı