Ana SayfaDünyaUNICEF: Salgın nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaştı

UNICEF: Salgın nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaştı

HABER MERKEZİ – UNICEF ve Save the Children yardım örgütlerinin hazırladığı raporda, Corona virüsü salgını nedeniyle dünya üzerinde yoksulluk içinde yaşayan çocukların sayısının 1 milyar 200 milyona yükseldiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Save the Children örgütleri, Corona virüsü salgınında çocukların yaşadığı yoksulluğa ilişkin bir rapor hazırladı.

Raporda 70’den fazla ülkede çocukların eğitim, sağlık hizmetleri, gıda ve temiz suya erişimi ile hijyen durumu gibi veriler değerlendirildi.

DW Türkçe’de yer alan habere veriler, dünyada yoksulluk içinde yaşayan çocukların sayısının yüzde 15 civarında artarak, 1 milyar 200 milyona yükseldiğini ortaya koyuyor. Bu da dünya genelinde 150 milyon çocuğun daha yoksullaştığı anlamına geliyor.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, “Covid-19 ve salgının yayılmasının önlenmesi için getirilen kısıtlamalar milyonlarca çocuğun yoksullaşmasına yol açtı” dedi.

Bu sayının artabileceği uyarısında bulunan Fore, insanlığın bir krizin sonu yerine daha başında olduğunu ve görece yüksek gelire sahip ailelerin de salgın nedeniyle yoksullaşabileceğine dikkat çekti.

UNICEF ve Save the Children yardım örgütü, hükümetlere çağrıda bulunarak çocukların yoksullaşması sorununun çözümüne öncelik vermelerini istedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürtçe ödev veren akademisyenin sözleşmesi sonlandırıldı
Sonraki Haber
Boğaziçi'nde eylem yapan Bimeks işçileri gözaltına alındı