Ana SayfaÇalışma YaşamıValiliğin ‘yalanlama’ açıklamasından tarım işçilerine saldırı çıktı

Valiliğin ‘yalanlama’ açıklamasından tarım işçilerine saldırı çıktı

HABER MERKEZİ – Sakarya Valiliği’nin, kente mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Kürt işçilerin saldırıya maruz kaldığı haberini yalanlayarak, 22 Ağustos’ta yaşandığını aktardığı başka bir olayda da tarım işçilerinin saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Demir ailesinin fertlerine yönelik 4 Eylül’de ırkçı, ayrımcı bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Saldırı sonucunda yaralananlar olurken, işçilerin tamamı köyden ayrılarak, memleketlerine geri dönmüştü.

Darp raporu alan Kürt işçiler, saldırıyı gerçekleştirenlerin çalıştıkları fındık bahçesinin sahibi Cebecioğlu ailesi olduğunu belirterek şikayetçi olmuştu.

Sakarya Valiliği ise saldırının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, 22 Ağustos’ta meydana gelen bir başka olaya yer vermiş ve yaşananların sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısının tespit edilemediğini öne sürmüştü.

Valilik, “Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tespiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak valiliğin yalanma açıklamasında, 22 Ağustos’ta yaşandığı belirtilen olayda da tarım işçilerinin darp edildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın Sakarya’da yayın yapan T54 adlı haber sitesinden aktardığı haberde, olayın, 22 Ağustos’ta Kocaali ilçesinin Selahiye Mahallesi’nde hisseli bir fındık bahçesinde fındık toplama sırasından kaynaklanan bir kavganın büyümesiyle başladığı belirtiliyor.

Olayda, K.K. isimli kişinin işçilerle birlikte fındık topladığı sırada, bahçeye gelen tarlada hisse ortağı olduğu belirtilen H.Ş. ve beraberindeki R.T.Ş. ve E.G. ile K.K.’den işçileri alıp bahçeden çıkmasını istemesi üzerine yaşandığı ifade ediliyor.

Ancak K.K. fındık toplama sırasının kendisinde olduğunu belirterek itiraz etmesi üzerine, H.Ş.’nin K.K. ve tarlada fındık toplayan işçilere saldırdığı aktarılıyor.

R.T.Ş. ve E.G.’nin de H.Ş.’yle beraber hareket ederek, işçileri darp ettiği belirtiliyor.

Daha sonra H.Ş.’nin kullandığı otomobille olay yerinden ayrıldığı sırada üç işçiye çarptığı ve yaralanan işçilerin ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı bilgisine yer veriliyor.

K.K.’nin daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi olması üzerine H.Ş., R.T.Ş. ve E.G.’nin gözaltına alındığı ancak sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları bilgisi paylaşılıyor.


Mardin Barosu: Kürt işçilerin ifadeleri tanık sıfatı ile alınmak istendi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanya'da bıçaklı saldırılar
Sonraki Haber
Adalet Bakanlığı’ndan kadına yönelik şiddetle mücadele için 'yeni önlemler'