Ana SayfaGüncelVan’da yine asker ateşi: Bir yaralı

Van’da yine asker ateşi: Bir yaralı

HABER MERKEZİ – Van Çaldıran’da askerlerin açtığı ateş sonucu Orhan Hanay adlı yurttaş yaralandı.

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Dayanç mahallesinde yaşayan Orhan Hanay’ın askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda (MA) yer alan habere göre, Hanay dün akşam saat 19.00 sıralarında koyunlarını aramak için askeri üs bölgesinin bulunduğu alana gitti. Bu sırada sınır hattında bulunan askeri kuleden ateş açılması sonucu Hanay yaralandı.

Ailesi tarafından Çaldıran Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hanay, tedavisinin ardından taburcu edildi.

MA’ya konuşan Hanay’ın ağabeyi Mustafa Hanay, yaşananları şöyle anlattı:

Koyunlarımız sürekli sınır hattında kalıyor, gelmeyince de gidip alıyoruz. Dün yine koyunlarımız gelmemişti ve kardeşim onları aramak için saat 18.00’da evden çıktı. Askerlerin ateş etmesi sonucu kardeşim kalçasından vuruluyor. Yaralı bir şekilde Kaşım Mahallesi’ne yakın olduğu için oraya gidiyor. Ardından Çaldıran Devlet Hastanesi’ne götürdük. Yapılan müdahale sonrası kardeşimi eve götürdük.

Van’da yaşam hakkı ihlalleri

Kente bağlı Başkale ilçesinin Kaşkol mahallesinde 14 Haziran günü 20 yaşındaki Emrah Görür isimli genç, askerler tarafından açılan ateşle yaşamını yitirmişti. Açılan ateşte bir kişi de yaralanmıştı.

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırındaki Yukarı Çilli mahallesinde ise askerler 16 Temmuz’da koyunlarını otlatan 15 yaşındaki A.B.’yi silahla vurarak yaralamıştı.

Yine aynı mahallede askerler sınır ticareti yapan bir gruba ateş açmıştı. Bunun sonucunda 46 yaşındaki İbrahim Baykara yaşamını yitirmişti.




Önceki Haber
Basın İlan Kurumu'nun gönderdiği sözlüklerde cinsiyetçi ifadeler
Sonraki Haber
Mardin Valiliği 'JİTEM' sanığı korucuların avukat parasını ödedi