Ana SayfaDünyaYasa dışı öneri: Trump seçmenleri iki kez oy kullanmaya çağırdı

Yasa dışı öneri: Trump seçmenleri iki kez oy kullanmaya çağırdı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde, Kuzey Carolina’yı ziyaretinde, seçmenleri iki kez oy kullanmaya çağırdı. Ancak ABD’de birden fazla oy kullanmak yasa dışı.

Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala anketlerde rakibi Joe Biden’ın gerisinde görünen ABD Başkanı Donald Trump, seçmenlere yasadığı bir öneride bulundu.

Kritik eyaletlerden biri olan Kuzey Carolina’yı ziyaretinde konuşan Trump, seçmenleri iki kez oy kullanmaya çağırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre yüz binlerce seçmenin posta yoluyla oy kullanmasının hoşuna gitmediğini belirten Trump, bu şekilde oy kullananların bir kez de sandığa giderek ilk oylarının sayılıp sayılmadığını test etmelerini söyledi.

Trump, posta yoluyla oy kullanmanın seçimlerde hileye yol açacağı ve Demokratların işine yarayacağına dair daha önce de birçok iddiada bulunmuştu.

Muhalefet ise Trump’ı seçim sistemine güveni sarsmaya çalışmakla suçluyor.

CNN’in seçim uzmanı New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Richard Pildes de kamu politikası açısından Trump’ın yorumlarının “büyük bir kafa karışıklığına yol açacağını” söylüyor.

Anketlerde son durum

Joe Biden ve Donald Trump

Ağustos ayında yapılan kamuoyu yoklamaları, başkanlıkta ikinci dönem için Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Biden arasındaki farkın kapanmaya başladığını gösteriyor.

İki partinin başkan adaylarını onaylayan yıllık ulusal kurultayları öncesinde Biden yüzde 52’ye, yüzde 42 ile Trump’ın 10 puan önünde görünürken, kurultaylar bittikten sonra yapılan bir kamuoyu yoklaması bu farkın yüzde 50’ye yüzde 44 ile 6 puana indiğini gösteriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erkek berberliği kursuna katılmak istedi, ayrımcılıkla karşılaştı
Sonraki Haber
Dolar/TL'de yeni rekor: 7,43'ü aştı