Ana SayfaToplumsal CinsiyetYeğenine cinsel istismarda bulunan erkek önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

Yeğenine cinsel istismarda bulunan erkek önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mardin Kızıltepe’de 17 yaşındaki yeğenini cinsel istismara maruz bırakan Osman isimli erkek, kendisine iftira atıldığını öne sürdü ve serbest bırakıldı. Çocuk intihar girişiminde bulunurken, erkek de aileyi tehdit etti. Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan gelen sonuçlar üzerine Osman Ç. tutuklandı.

Temmuz ayında İsviçre’den Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki akrabalarının yanına gelen 17 yaşındaki kız çocuğu, amcası Osman Ç. tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismarı anlatmaması için tehdit edilen çocuk, Adana’daki ablasının yanına gitti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre Osman Ç. burada da tehdit ve tacizlere devam etti.

Ablasının durumu fark etmesi üzerine çocuk, intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavisinin ardından Osman Ç.’den şikayetçi oldu.

30 Temmuz’da gözaltına alınan erkek, suçunu inkar edip, çocuğun kendisine iftira ettiğini öne sürdü.

Tanık olarak dinlenen Osman Ç.’nin iki kardeşi de ağabeylerine katıldıklarını söyledi.

Osman Ç., “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile savcılık tarafından adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, “suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller”i gerekçe göstererek, Osman Ç.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Osman Ç.’nin serbest bırakıldığını duyan çocuk, bir kez daha intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavisinin ardından taburcu edildi. Bu sırada avukatların Osman Ç.’nin tutuklanması amacıyla karara itiraz dilekçeleri de reddedildi.

Aile fertleri çocuğun İsviçre’de yaşayan annesini arayarak şikayeti geri çekmesini isterken, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başladı.

Bir süre sonra çocuktan alınan DNA örnekleri ile Osman Ç.’den alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi.

Hazırlanan uzmanlık raporunda toplanan delillerde Osman Ç.’nin DNA’sı ile uyumlu meni bulunduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine çocuğun avukatları, Osman Ç.’nin tutuklanması talebiyle mahkemeye başvuruda bulundu.

14 Eylül günü gözaltına alınan Osman Ç. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kısa süre önce İsviçre’ye dönen çocuğun annesi, yasaklı olmasından dolayı Türkiye’ye gelemediğini belirterek, İsviçre’deki makamlara başvuruda bulunduğunu ve suçluların cezalandırılması için destek istediğini belirtti.

Osman Ç.’nin kardeşlerinin kendisini arayarak, şikayeti geri çekmesini istediklerini, tehdit ve hakaretlerde bulunduklarını dile getiren kadın, “Kızım korktuğu için başta ses çıkartamamış. Korkutmuşlar kızımı. Beni de arayıp, korkutmak istiyorlar. Devlet ile ilişkisi olan aile. Buna güvenerek, rahat rahat tehdit ediyorlar. Kardeşleri S. ve K. de olayı örtbas etmek için uğraştılar. Ama ben bunun peşini bırakmayacağım. Bunu örtbas etmeye çalışanlar da suç ortağıdır. Onların da yargılanması ve tutuklanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Şenay ölüme böyle sürüklendi: Boşanmak isteyince ‘örgütçü’ denip evi basıldı
Sonraki Haber
Bursa'da inşaat sırasında heyelan: 70 yaşındaki bekçi hayatını kaybetti