Ana SayfaGüncelYılmaz Güney Sineması süs havuzuna çevriliyor

Yılmaz Güney Sineması süs havuzuna çevriliyor

HABER MERKEZİ – Batman’da önceki kayyum ataması sonrası şüpheli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması, yeni atanan kayyum tarafından süs havuzuna çevrilerek, Atatürk Parkı’na dahil edilecek.

Batman Belediyesi tarafından 2006 yılında inşa edilen ve 2016 yılında atanan kayyum tarafından kapısına kilit vurulduktan sonra şaibeli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması, 2017’nin Mart ayında tamamen yıkılmıştı.

Yangının sinema salonundaki elektrik kontağından çıktığı ileri sürülmüştü.

Yılmaz Güney Sineması’nın yeri ise yeni kayyum tarafından süs havuzuna çevriliyor.

Kent halkı ve siyasetçilerin “sinema olarak kalması” yönündeki talepleri kayyum tarafından görmezden gelindi.

Kayyum yönetiminin “Cami mi, sinema salonu mu, yeşil alan mı” şeklinde daha önce yaptığı anket çalışması, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Metin Yoksu’nun haberine göre son birkaç gün içinde çitler kaldırılırken, alanın Atatürk Parkı’na dahil edilmek istendiği belirtiliyor.

Belediye kaynaklarına dayandırılan habere göre, sinemanın bulunduğu alan parka dahil edilerek süs havuzu yapılacak. Bu kapsamda kazı çalışmaları başlatılan alanda su boruları da döşenmeye başlandı.

Konuya ilişkin ajansa konuşan görevden alınan HDP’li belediye eşbaşkanı Songül Kormaz, “Yılmaz Güney Sineması sadece bir salon değil kent ile özdeşleşen bir alandır. O yüzden oranın yapılması için çalışma başlattık. Kurumlarda devamlılık esastır ve yüzden sinemanın yeniden inşa edilmesi gerekiyor” dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’den eşbaşkanlığa seçilen Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, ilk meclis toplantılarında sinemayı yerinde yapma kararı almıştı.

Kayyımun bıraktığı 307 milyon lira tutarındaki borç nedeniyle sinemanın planlaması 2020’ye bırakılırken, 23 Mart 2020 tarihinde atanan yeni kayyumla proje tekrar rafa kaldırılmıştı.

Sinemanın kurulu bulunduğu arazi uzun bir süre çitlerle çevrili durumdaydı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni sağ radikalizmin veçheleri – Theodor W. Adorno
Sonraki Haber
Erdoğan hedef göstermişti: İstanbul Barosu'na soruşturma