Ana SayfaGüncelYolsuzluktan tutuklanan DEDAŞ Mardin İl Müdürü tahliye edildi

Yolsuzluktan tutuklanan DEDAŞ Mardin İl Müdürü tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlüğe karıştığı tespit edilerek tutuklanan DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut tahliye edildi.

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dönük 28 Temmuz’da “yolsuzluk”, “usulsüzlük”, “ihaleye fesat karıştırma” ve rüşvet ve zimmet” suçlamaları ile gerçekleştirilen operasyonda sekiz kişi tutuklanmıştı.

Önceki dönemin kayyumu Mustafa Yaman tarafından Kırsal Yollar Daire Başkanı yapılan ve ismi 352 milyon TL değerindeki 10 ayrı ihalede usulsüzlüğe karışmaktan tutuklanan Sinan Yıldırım, 206 bin TL ödeyerek, tahliye edildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre ardından da Kent AŞ. Genel Müdürü ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) İl Müdürü  Mehmet Bulut tahliye edildi.

Bulut’un “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlandığı ve “kamu zararı” olarak belirlenen 1 milyon 700 bin TL’yi ödemeyi kabul ettiği kaydedildi.

Bulut’un 1 milyon 700 bin TL’yi ödemesi üzerine 24 Eylül günü tutulduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıktığı belirtildi.

Ayrıca Bulut’un dosya kapsamında kimi isimler hakkında ifade verdiği de kaydedildi.

Bulut, Kent AŞ.’de görev yaptığı dönem araç kiralamaları, malzeme alımları, mazot alımları ve daha birçok işlemde usulsüzlük yapmakla suçlanıyor.

Halen “gizlilik kararı” bulunan dosyada Bulut ve beraberinde tutuklanan kayyum Mustafa Yaman’ın yeğeni olarak tanınan Kent A.Ş. müdürlerinden Yunus Emre Akça, Kent A.Ş.’de daha önce müdür olan polis Ercan Uysaler, belediye yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören ve Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım sahte faturalar düzenlemekle suçlanıyor.

Alınmayan mazotu almış gibi gösterdikleri, araç kiralamalarını değerinin çok üstünde gerçekleştirdikleri ve benzeri çok sayıda işleme imza atmakla suçlanan Bulut ve beraberindekiler hakkında başkaca soruşturmalar da bulunuyor.

100 yıla kadar hapsi isteniyor

DEDAŞ Mardin İl Müdürü olduğu dönem Mardin’in ilçelerinde yüzlerce köyü yaklaşık 75 gün boyunca “Çiftçilerin elektrik borçlarını” gerekçe göstererek, karanlıkta bırakması ile tanınan DEDAŞ Müdürü Bulut hakkında ayrıca elektrik kesintileri nedeniyle köylülerin şikayeti üzerine iddianame düzenlenmişti.

Hazırlanan iddianame kapsamında “Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının hukuka aykırı davranışla engellenmesi” suçlaması yöneltilen Bulut’un Kızıltepe 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 40 yıldan 100 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.




Önceki Haber
'Barbarlarla Beklerken': Esrarı hesaptan düşmek – Yiğit O. Özdemir
Sonraki Haber
İptal davası reddedildi: Mızraklı'nın görevden alınması hukuka uygunmuş