Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı Davası’nda sanıklara verilen cezalar onandı

10 Ekim Katliamı Davası’nda sanıklara verilen cezalar onandı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nda dokuz sanık hakkında verilen cezalar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davada dokuz sanık hakkında verilen cezalar onandı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen mahkûmiyet kararlarına yapılan itirazı esastan reddederek, cezaları onayladı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar veren mahkeme aynı zamanda müşteki avukatlarının taleplerini de reddetti.

Katılan avukatlarının tüm talepleri yönünden yapılan itiraz ve sanık avukatlarının itirazlarına ilişkin kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

Yapılan yargılamaya, dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, karar yerinde gösterilip incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, cezayı artırıcı ve azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınarak, savunmanın inandırıcı gerekçelerle reddedilmesine, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığı.

Sanıkların onaylanan cezaları şöyle:

  • Abdülmutalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç’u “anayasal düzeni ihlal” suçundan 1’er, “100 kişiyi kasten öldürme” suçundan da 100’er kez olmak üzere toplam 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.
  • Sanıklara ayrıca ”öldürmeye teşebbüs”ten 10 bin 557’şer yıl hapis cezası verildi.

Sanıklar Esin Altıntuğ ( Durgun) ve Hatice Akaltın hakkında, “izinsiz patlayıcı madde bulundurmak” ve “6136 sayılı Kanuna muhalefet etmek” suçlarından verilen beraat kararı ile kovuşturmanın genişletilmesi talebi ise “Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonucuna uygun şekilde oluşan kabul ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre; delillerde veya işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, ilk derece mahkemesi kararında usule veya esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı” gerekçesiyle reddedildi.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik



Önceki Haber
Kuzey Kıbrıs seçimleri: Ana muhalefetten Akıncı'ya destek
Sonraki Haber
Grup Yorum üyelerine polis baskını