Ana SayfaEğitim2 Kasım’da başlayacak yüz yüze eğitimin 3. aşamasının detayları belli oldu

2 Kasım’da başlayacak yüz yüze eğitimin 3. aşamasının detayları belli oldu

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Kasım’da başlayacak yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasının detaylarını açıkladı. Buna göre, 5. sınıflar haftada iki gün altışar saat, 9. sınıflar ise iki gün sekizer saat ders yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2 Kasım Pazartesi’den itibaren 5. ve 9. sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitim programının detaylarını 81 ile gönderdiği yazıyla paylaştı.

Buna göre;

  • Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada iki gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada iki gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak.
  • Lise 9. sınıflarda ise haftada iki gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.
  • Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

İşlenecek dersler

  • Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.
  • 9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarından okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Veli isterse okula göndermeyebilir

  • Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.
  • Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve sınavlara katılacak.

21 Eylül’de yüz yüze eğitimin birinci aşamasında okul öncesi ve 1. sınıflar okula başlamıştı.

12 Ekim’deki ikinci aşamada ise 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar okula başlamıştı.




Önceki Haber
Enis Berberoğlu’nun itirazına üst mahkemeden de ret
Sonraki Haber
Havai fişek fabrikasındaki patlama: Yedi kişiye 22 yıla kadar hapis istemi