Ana SayfaManşetAkıncı: Aday olmamam için Türkiye makamlarınca tehdit edildim

Akıncı: Aday olmamam için Türkiye makamlarınca tehdit edildim

HABER MERKEZİ – Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı, Pazar günü yapılacak seçimlerde aday olmaması için Türkiye makamlarınca tehdit edildiğini söyledi. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ise Akıncı’nın sözleri için “gerçek dışıdır” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçimlerde aday olmaması için Türkiye resmi makamlarınca tehdit edildiğini açıkladı.

Tv2020 yayınına katılan Akıncı, kendisine “Size seçimlerde aday olmamanız yönünde Türkiye makamlarınca herhangi bir telkin geldi mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Evet, bunu bile yaptılar. Derin ilişkiler içerisinde ve Türkiye’yi yöneten bağlı makamlar var biliyorsunuz. Özel Kalem Müdürüm aracılığıyla bana da aday olmazsam benim için, ailem için iyi olacağı iletildi.

Türkiye Büyükelçisi’ni bu konuda izah almak için davet ettim, lakin Ankara makamıma gelmemesi yönünde karar verdi.

Büyükelçilik: Gerçek dışıdır

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise Akıncı’nın sözleri için “gerçek dışıdır” denildi.

TV2020 kanalında yayınlanan bir programa katılan sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeler tamamen gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti seçimlerin güvenle yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır.

Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının daha önceki açıklamalarımızda defalarca dile getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bu rahatsız tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kavala'nın avukatları: İddianame varsayımsal kurgulardan oluşuyor
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Vaka sayısı 37 milyonu aştı