Ana SayfaEkonomiAkşener’den Erdoğan’a: Hazine’yi damadına emanet edersen olacağı bu

Akşener’den Erdoğan’a: Hazine’yi damadına emanet edersen olacağı bu

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ı hedef alan İYİ Parti lideri Akşener, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Derhal ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı atayın” çağrısı yaptı ve “Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, Hazine’yi damadına emanet edersen olacağı bu” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) hakkında eleştirilerde bulundu.

Akşener, “Damat bu sefer kayınpederinin 2023 hedeflerini bile boşa çıkarmayı başarmış. Damat bakanı tebrik edebiliriz, bir ülkede iç savaşın ekonomik yıkımıyla bizdeki damadın ekonomik yıkımı aynı” ifadesini kullandı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Derhal ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı atayın” çağrısı yapan Akşener, şöyle konuştu:

Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, Hazine’yi damadına emanet edersen olacağı bu. Türk ekonomisi, damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değil. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil. Damat bey döviz kuru bir ülkenin parasının değeridir. Paramız değerini yitiriyorsa bil ki fakirleşiyoruzdur. Bir ülkenin ekonomi bakanı, ‘Ben döviz kurlarına bakmıyorum’ diyebilir mi? Allah aşkına söyler misin damat bey, sen nereye bakıyorsun? Ekonomide zikzak yapmaktan vazgeçin. Derhal ekonomiden anlayan Cumhurbaşkanı yardımcısı atayın Sayın Erdoğan.




Önceki Haber
Nagehan Şaşmaz'ın yazışmalarını gizlice ele geçiren Necati Şaşmaz'a 12 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
ASAM'ın Garo Paylan'ı hedef göstermesine tepki büyüyor