Ana SayfaEkolojiAnamur ve İskenderun’da orman yangınları

Anamur ve İskenderun’da orman yangınları

HABER MERKEZİ – Mersin Anamur’da ormanlık alanda çıkan yangının ilerlemesi üzerine yerleşim yerlerinin bir kısmı boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Hatay’ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangını da yerleşim yerlerine yaklaşmış durumda.

Mersin’in Anamur ilçesindeki Uçarı mahallesindeki ormanlık alanda saat 11:30 sıralarında yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Yangının, yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başlaması üzerine mahalledeki 50 hane tedbir amacıyla boşaltıldı. Mersin-Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ilk belirlemelere göre yangının, elektrik tellerinden kaynaklandığının değerlendirildiğini belirtti.

Vali Su, “Yangının, yerleşim yerlerine yönelik riski müdahale sonucu azaldı. Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. 2 helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor” diye konuştu.

Ayrıca Su, “Yangında can kaybımız veya yaralanan kimse yok. Çevredeki yaklaşık 50 haneyi, vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle tedbiren boşalttık” ifadesini kullandı.

Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İskenderun’da da yangın

Öte yandan Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Karayılan mahallesi ile Arsuz’un Üçgüllük ve Nardüzü mahallelerinde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı.

Ekiplerin müdahale ettiği orman yangını kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ancak İskenderun’un Akarca mahallesinde de orman yangını çıktı.

Taş ocakları mevkisinde başlayan yangın yerleşim yerlerine yaklaşırken, bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Ekipler, karadan ve havadan çalışmalarını sürdürüyor.




Önceki Haber
Erdoğan’a karşı AİHM’de kazandı: Ankara CHP liderine tazminat ödeyecek
Sonraki Haber
118 siteye erişim engeli kaldırıldı