Ana SayfaGüncelAvrupa’ya ‘faşistsiniz’ diyen Erdoğan Fransız mallarını boykota çağırdı

Avrupa’ya ‘faşistsiniz’ diyen Erdoğan Fransız mallarını boykota çağırdı

HABER MERKEZİ – Son günlerde Fransa lideri Macron’u hedefine koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mallarını boykota çağırdı. Erdoğan, Avrupa’da Müslümanlara dönük linç kampanyası yürütüldüğünü de iddia ederek, “Siz faşistsiniz” diye seslendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı sarayında Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuştu.

Erdoğan, Fransa’da radikal İslamcı bir Çeçen tarafından başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty cinayetinin ardından bu ülkede kimi radikal derneklerin basılması ve Hz. Muhammed karikatürlerinin bina cephelerine yansıtılması sonrası başlayan gerginliği boykot çağrısıyla yükseltti.

Daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “”Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Irkçı terörizm Avrupa’ya kan, gözyaşı ve iç çatışmadan başka bir şey getirmemiştir, getirmeyecektir. Nasıl ki Fransa’da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın” çağrısında bulundu.

‘Siz faşistsiniz’

Konuşmasında bir kez daha Macron’u hedef alan Erdoğan, şöyle dedi:

Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir. Buradan sesleniyorum, siz faşistsiniz, siz Nazi’nin zincir halkalarısınız. 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa’daki Musevilere yönelik linç kampanyasının benzerine Müslümanlar maruz kalıyor.

Almanya’yı da hedef aldı

Almanya’nın Berlin kentinde yardım paralarının usulsüz biçimde zimmete geçirilmesi nedeniyle Mevlana Camii’ne yapılan polis baskınını da gündemine alan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenerek, “Hani sizde din özgürlüğü vardı. Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100’e aşkın polis camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye’den duydunuz mu? Hayır. Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Ama bunlarda bu yok” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsveç’ten LGBTİ aktivisti Kürt mülteciye ‘sınır dışı’ kararı
Sonraki Haber
Sözler tutulmadı: Ermenekli madenciler yeniden Ankara'ya yürüyecek