Ana SayfaGüncelBahtiyar Fırat’tan beş gündür haber alınamıyor

Bahtiyar Fırat’tan beş gündür haber alınamıyor

HABER MERKEZİ – Yüksekova’dan İran’a gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı’nda polisler tarafından gözaltına alınan, ardından serbest bırakılan Bahtihar Fırat’tan 14 Ekim’den bu yana haber alınamıyor. Eşi Esra Fırat, “Ben yüzde yüz eminim MİT’in elindedir, yani bunu yapan devlettir” iddiasında bulunuyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden İran’a gitmek için İstanbul Havalimanı’na gelen 33 yaşındaki Bahtiyar Fırat’tan beş gündür haber alınamıyor.

Fırat’ın eşi Esra Fırat, eşinin akıbetiyle ilgili Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.

14 Ekim’de 01.15 TK 0878 sayılı seferle Tahran’a gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na gelen eşinin, pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçağı beklediği sırada yanına polislerin geldiği bilgisini paylaşan Fırat, polislerin eşine “‘Seni istihbarata teslim etmek üzere gözaltına alıyoruz’ demişler. 3 saat boyunca çeşitli bahanelerle Havalimanı’nda bekletmişler” dedi.

“‘Eğer benden haber alamazsan, savcıya git’ dedi”

Bu bekleme sırasında eşinin beklediği uçağın Havalimanı’ndan çıktığını ve polislerin kendisine, “Yanlış anlaşılma oldu, gidebilirsin” diye serbest bıraktıklarını kaydeden Fırat, şunları aktardı:

Eşim eve dönmek üzere taksiye bindiği gibi beni aradı. Bana, ‘Taksiye bindim. Şu an dört araç, bindiğim taksinin etrafını sarmış durumda. Beni takip ediyorlar. Her iki tarafımda, önümde ve arkamda olmak üzere dört araç tarafından çembere alınmışım. Bunlar uçağımı kaçırtmak için bana bunu yaptılar. İstihbarat beni sorguya çekti. Eğer benden haber alamazsan, savcıya git’ dedi.

Gece saat 03.00 civarlarında eşine mesaj attığını ancak eşinin kendisine cevap vermediğini dile getiren Esra Fırat, akıbetini öğrenmek için avukatlarıyla birlikte savcının yanına gittiğini söyledi ve ekledi:

Eşimin onların elinde olduğunu biliyorum. Çünkü biz savcıya gittik. Savcı, avukatlara MİT’in elinde olabileceğini söyledi. Sabredin bırakırlar demiş.

Ondan sonra dün tekrar savcıya gittik. Orada beklerken, başsavcı oraya gelmişti. Savcı bizi gördü, ‘Ha siz mi geldiniz’ diye sordu. Ondan sonra orada bulunan bir polis bize, ‘Sizin artık burada beklemenize gerek yok. Bu dosya başsavcının eline geçti. Artık bizi ilgilendiren bir durum yok. Savcı da başsavcı ile birlikte arka kapıdan çıktılar.

“MİT’in elindedir, yani bunu yapan devlettir”

Eşinin şu ana kadar hiçbir suçtan dosyasının olmadığını belirten Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

Akıl var mantık var. Hiç suçu olmayan bir insanı Havalimanı’nda alıp götürüyorlar. MİT’in elinde olduğunu biliyorum. Resmi bir bilgi istiyorum. Neden aldıklarına dair bilgi versinler. Ne suç işlemiş? Okul servisi şoförüydü. İran’da akrabalarımız vardı. Oraya gidiyordu. Daha önce de defalarca gitmişti. İran’da diş tedavisi gördü. Böyle bir insanı niye alsınlar? Ben yüzde yüz eminim MİT’in elindedir, yani bunu yapan devlettir.

“90’lı yıllara mı döndük?”

Havalimanı’na da gidip şikayette bulunduklarını dile getiren Fırat, “Eşimin nerede olduğunu söylesinler. Perişan olduk. 3 çocuğum var. Hangi devirde yaşıyoruz, 90’lı yıllara mı döndük?” diye sordu.

Fırat’ın avukatı da durum hakkında gerekli şikayetlerde bulunduklarını ifade ederek, Havalimanı’nda bulunan güvenlik kameraları kayıtlarını, HTS kayıtlarını talep ettiklerini, savcının bu kayıtları temin edip soruşturma başlatacağı bilgisini verdi.




Önceki Haber
İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: Bir ölü, 14 yaralı
Sonraki Haber
TTB ve TPD: Sağlık çalışanlarının tükenmesi Corona virüsü kadar önemli bir sorun, gerekli önlemler alınsın