Ana SayfaGüncelBuldan’dan çağrı: Demokrasi ittifakını büyütmenin zamanı geldi

Buldan’dan çağrı: Demokrasi ittifakını büyütmenin zamanı geldi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yeni bir seçim döneminde AKP tamamıyla bitecek ve gidecektir, bunun müjdesini veriyorum” diyerek çağrıda bulundu: “Biz bu örnekleri 7 Haziran’da, 23 Haziran’da, 31 Mart’ta gördük. Şimdi bu birlikteliği, yani demokrasi ittifakını, halk ittifakını daha da büyütmenin zamanı gelmiştir.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla partinin 8’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Merkez Park Anfi Tiyatro’da etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 8 yıldır engellemeler ve baskılara rağmen HDP’nin demokratik bir ülke için çalıştığını ifade etti ve ekledi:

Bu ülkenin demokratik bir ülke olması, insanların barış içerisinde, kardeşçe yaşayabilmesi, bütün inançların, kimliklerin kendisini özgürce ifade edebileceği ve bir arada eşitçe yaşayabileceği bir ülke için çalışıyoruz.

Bu ülkede siyaset yapan partiler içinde en fazla barışı, demokrasi ve özgürlükleri savunan parti bizim partimizdir. Savaşa karşı çıkan parti biziz, demokrasi ve özgürlükleri isteyen parti biziz.

Bu ülkede Türküyle Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, Ermenisi, Süryanisi, kadınıyla, genciyle, eşit şartlarda ve koşullarda hepimiz bir arada barış içinde yaşamak için her türlü bedeli ödemeye hazır olan bir gelenekten geliyoruz. HDP’nin varoluş ve kuruluş gerekçesi budur.

“Bataklıktan çıkmak için HDP’yi karalama yöntemini seçtiler”

Partisinin Diyarbakır İl Örgütü’ne yapılan baskına da değinen Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün her bu ülkeye demokrasi gelsin, bu ülkede barış sağlansın dediğimizde bize saldıranlar, bizi her gün TV’lerde tartışanlar, tartıştıranlar, partimizi kriminalize etmeye çalışanlar, bu ülkede insanların kardeşçe ve barış içinde yaşamasını istemeyen kesimlerdir.

HDP’nin karşı çıktığı nokta budur. İşte bunun için bize saldırıyorlar, bunun için üzerimize geliyorlar. Bizim yarımızı cezaevlerine gönderdiler.

Bunun için bugün Diyarbakır İl Örgütümüzü bastılar. Bugün İl Eşbaşkanlarımızı gözaltına aldılar. Her gün yeni bir operasyona uyanıyoruz, her gün yeni bir krizle karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü bu ülkeyi yönetenler uyguladıkları haksızlıkların, hukuksuzlukların, içine girmiş oldukları bataklıktan çıkmak için HDP’yi karalama yöntemini seçtiler.

“Bugün yapılan bütün anketlerde AKP düşüş yaşıyor. Bugün AKP’nin düşüşe ama aynı zamanda HDP’nin yükselişe geçtiği günlerdir” diyen Buldan “Onlar battıkça; saldırdıkça, üzerimize geldikçe biz daha çok büyüyoruz, güçleniyoruz” diye konuştu.

HDP binasının önünde oturan annelere seslendi

Buldan konuşmasında HDP Diyarbakır il binasının önünde oturan annelere de seslenerek şunları söyledi:

Buradan annelerimize seslenmek isterim. Cumartesi Annelerine, Barış Annelerine, Diyarbakır HDP İl Örgütü önünde oturan annelere sesleniyorum, hiçbir ayrım yapmadan bizim amacımız hiçbir annenin çocuğunu kaybetmemesidir.

Her anne ve babanın evladına sağ salim kavuşmasıdır. Bugün Diyarbakır il binamızın önünde oturan annelerin de Cumartesi Annelerinin de, Barış Annelerinin de acısını en fazla biz yüreğimizde hissederiz.

Hele hele eşini kaybeden, çocuklarını yetim olarak büyüten bir anne olarak, seslenmek isterim: Bu acıları en fazla ben bilirim, biz biliriz. Bu acıyı en fazla bizim gibi yaşayanlar bilir.

O yüzden diyorum ki, acılarımızı yarıştırmaktan vazgeçip, acılarımızı hissetmemiz geriyor. Siz bizim acımızı bileceksiniz, biz de sizin acınızı bileceğiz. İşte o zaman bu soruna çözümü hep birlikte getireceğiz.

“Demokrasi ittifakını büyütmenin zamanı”

Bu ülkeye barış gelecekse Türkiye toplumunun ittifakıyla geleceğini vurgulayan Buldan, “Yeni bir seçim döneminde AKP tamamıyla bitecek ve gidecektir, bunun müjdesini veriyorum” dedi ve ekledi:

Biz bu örnekleri 7 Haziran’da gördük, 23 Haziran’da, 31 Mart Yerel Seçimlerinde gördük. Biz bunu Adana’da, Mersin’de, Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’da gerçekleştirdik. Şimdi bu birlikteliği, yani demokrasi ittifakını, halk ittifakını daha da büyütmenin zamanı gelmiştir.

Siyasi partiler kendi parti çıkarlarını düşünmek yerine halkın çıkarlarını düşünmek zorundadır. Bütün partiler kendi içindeki kavgayı bir yana bırakmak zorundadır. Her partinin önceliği halkımız olmalıdır. Bizim önceliğimiz halkımızdır.

Halkımızın istediği ve dediği şekilde, bütün seçilmişleri de başta olmak üzere bundan sonraki demokratik güç birliklerinde bu ülkenin geleceği için adım atmaya hazırız. Yeter ki kararlı olalım, umutlu olalım, cesaretli olalım, asla ve asla boyun eğmeyelim, AKP hükümetini sandığa gömelim. Bunu gerçekleştireceğiz.


Haberi Mezopotamya Ajansı‘ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
George Floyd'u öldüren polis hakkındaki '3. dereceden cinayet' suçlaması düşürüldü
Sonraki Haber
Metran İsa’nın ortak yaşam için kanat gerdiği Kürt ve Ermeni aşıklar