Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar faili erkek tahliye edildi, çocuk tepkili: Geleceğimi mahvetti, korkuyorum

Cinsel istismar faili erkek tahliye edildi, çocuk tepkili: Geleceğimi mahvetti, korkuyorum

HABER MERKEZİ – Adana’da 15 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan erkek, yapılan son duruşmada tahliye edildi. Bu karara tepki gösteren çocuk, “Bu kişi serbest ve ben korkarak yaşıyorum. Arabasıyla bir kere evimizin önünden geçti ve ben sinir krizi geçirdim. Dışarı dahi adımımı atamıyorum. Çok korkuyorum. O benim geleceğimi mahvetti. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan bir kız çocuğu, 1 Mart 2019’da 13 yaşındayken M.B. isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocuk, istismarı önce okuldan iki arkadaşına anlattı ardından da intihara teşebbüs etti.

Yapılan müdahale sonucu kurtarılan çocuk, istismarı rehber öğretmeni ile ailesine anlattı.

Önceleri bunu ailesine anlatma konusunda çekindiğini belirten çocuk, “Fakat artık onların yanımda olduğunu biliyorum. Onlar her düştüğümde yanımda oldular” dedi.

Bunun üzerine çocuk ailesi ile birlikte emniyete giderek M.B. hakkında şikayette bulundu.

Gözaltına alınan M.B. tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Yargılanan M.B. yapılan son duruşmada tahliye edildi.

DHA’ya konuşan çocuk, 19 yaşındaki M.B.’nin tutuksuz yargılanmaya başlanmasına tepki göstererek, “Şimdi bu kişi serbest ve ben korkarak yaşıyorum. Arabasıyla bir kere evimizin önünden geçti ve ben sinir krizi geçirdim. Dışarı dahi adımımı atamıyorum. Çok korkuyorum. O benim geleceğimi mahvetti. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Çocuğun avukatı Öykü Eşberk, davanın ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘hürriyetinden yoksun kılınması’ hususunda açıldığını belirterek, M.B.’nin serbest bırakılmasına duyduğu tepkiyi şöyle dile getirdi:

Bütün deliller ve adli tıp raporları bizim lehimize ancak buna rağmen sanık 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. 15 yaş altında ise durum daha da kritik bir hal alır. Kızımızın zaten olayda rızası yoktur fakat rızası olsaydı dahi bu geçerli bir durum olmayacaktı. Bu bir suçtur ve çocuğa yönelik işlenmiştir. Biz tahliye kararına itiraz ettik. Umudumuz bu kişinin hak ettiği cezayı almasıdır.

Eşberk, davanın bir sonraki duruşmasının 17 Kasım günü Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacağını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'den 'Lozan ihlali' gerekçesiyle iki yeni NAVTEX
Sonraki Haber
CHP ve HDP'den Çevre Ajansı’nın ‘paralel bakanlık’ olmasına şerh