Ana SayfaGüncelCorona arası biten Zrîng dolu dolu döndü

Corona arası biten Zrîng dolu dolu döndü

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgını nedeniyle yayımına bir süre ara veren Kürtçe karikatür dergisi Zrîng, zenginleşen içeriğiyle bayilerdeki yerini aldı.

Corona virüsü salgını nedeniyle yayın hayatına bir süre ara veren aylık Kürtçe karikatür dergisi Zrîng’ın 7’nci sayısı çıktı.

Bayilerde yerini alan Zrîng, bu sayısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurundaki yükseliş sorusuna verdiği “Dolarla mı maaş alıyorsunuz?” sözünü kapağına taşıdı.

Yazar sayısını arttıran dergide Mustafa Yaman, Zehra Doğan, Bünyamin Karakoç, Servet Şer, Mazlum Dijî, Eşref Mumcu ve Hakan Esen’in çizimlerine yer verildi.

“Tirşik”, “Mehlûqatên Eşref”, “Sosretîk”, “Melle”, “Tabletên Beredayî” ve “Evînên Sist” çizimleri de bu sayıda yer aldı.

Yine, Mahmut Erbey’in “Xeto”, Zindan’ın “Berçem”, Şêx Zubêr’in “Xwezî”, İkram Balekanî’nin “Mi Go”, Özgür Amed’in “Xalê Weysî dimeşe, korona jê diweşe”, Mem Aliyê Kamûr’un “Ewraq Bûro” ve Azad Kuti’nin “Meselokên Me” yazıları da dergide yer aldı.

Dergide, Van’da iki köylünün helikopterden atılması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlıkçıları hedef göstermesi, HDP’li yöneticilerin “Kobanê soruşturması” gerekçesiyle tutuklanması ve Sakarya’da Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırılara da yer verildi.

Mizahi yazılar da yer alıyor

Mezopotamya Ajansı’na konuşan derginin Yazı İşleri Müdürü Rojhat Bilmez, okurların yoğun talebi üzerine yeniden dergiyi çıkarma kararı aldıklarını belirtti.

Bilmez, “Yeni bir format ile okurlarımızın karşısına çıktık. Derginin içeriğini değiştirdik. Daha çok çizgi romandan oluşuyordu. Talepler doğrultusunda hem çizgi hem de yazılar ile okurlarımızın karşısına çıktık. 32 olan sayfa sayısını 28’e indirdik. Bu sayıyı talebe bağlı olarak yükseltebiliriz. Yeni yazarların çoğu gençlerden oluşuyor” diye konuştu.

Bilmez, gençlerin eserleriyle kendilerine ulaşmasını isteyerek, gelen eserlere derginin bir sonraki sayısında yer vereceklerini aktardı.




Önceki Haber
New York Kürt Film ve Kültür Festivali bu yıl online
Sonraki Haber
Çorum'da maden ocağında göçük: Bir işçi yaşamını yitirdi