Ana SayfaÇalışma YaşamıDirenen maden işçilerine maaşları ödendi: Mücadele bitmedi

Direnen maden işçilerine maaşları ödendi: Mücadele bitmedi

HABER MERKEZİ – Maaş ve kıdem tazminatları verilmediği için Ankara’ya yürümek için günlerdir eylem halinde olan maden işçilerinin maaşları ödendi. Maden işçileri tazminat ve kesintilerin de ödenmesi için mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu.

Karaman’ın Ermenek ve Manisa’nın Soma ilçelerinden maden işçilerinin, maaş ve kıdem tazminatları verilmediği için 12 Ekim’de Ankara’ya başlattıkları yürüyüşleri tüm engellemelere ilk kazanımını getirdi.

Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin şimdiye kadar ödenmeyen 8 ile 13 aylık maaşları dün akşam hesaplarına yatırıldı.

Maaşların ödenmesi üzerine direnişin sürdüğü maden ocağının önünde açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, maaşları yatırılan işçilerin alacakları tazminat ve kesintilerin ödenmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

‘Maaşlarımızı lütuf gibi sunmasınlar’

53 gündür direniş halinde olduklarını hatırlatan Çetin şunları söyledi:

Maşlarımızı bize bir lütuf gibi sunmasınlar. Onlar bizim haklı taleplerimiz. 2014’ten bu yana süren bir mağduriyet söz konusu. Maaşın yatması bir çözüm değil. Sosyal medyada yapılan yalan yanlış haberlerle, kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler bizi bağlamaz. Bizi ikna etmek isteyen, çözüm isteyenleri yanımıza bekliyoruz. İşçilerin de olduğu toplantılar istiyoruz.

‘Maden şirketi yalan peşinde’

Maaşların ödenmesi üzerine maden ocağını işleten Özbeyler şirketinin basın açıklaması yapmaya hazırlandığını da söyleyen Çetin, “Yalan yanlış ifadeler kullanacaklar, buna kimsenin itibar etmemesini istiyorum. Sadece maaş yatması bizim için çözüm değil, bizim kurallarımız başından beri belli”  diye ekledi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rize'de şüpheli ölüm: 17 yaşındaki Aleyna Karaali 7. kattan 'düştü'
Sonraki Haber
Polonya'da bir kürtaj yasağı daha: Kusurlu fetüsü aldırmak da artık suç