Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da HDP’ye polis baskını, eşbaşkanlar gözaltında

Diyarbakır’da HDP’ye polis baskını, eşbaşkanlar gözaltında

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da HDP İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü’ne polis tarafından baskın düzenlendi. Aramalar saat 17.00 sularında son bulurken, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık’ın da aralarında bulunduğu dört siyasetçi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına, öğle saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla binalarda ‘yasadışı doküman’ bulunduğu gerekçesiyle yapılan baskında arama yapıldı.

Baskın sırasında il ve ilçe binası çok sayıda zırhlı araç ve polislerce abluka altına alınırken, HDP il binasının kapısı, kalkanlı polislerce kapatıldı.

Binaya HDP milletvekilleri ve avukatların girişine izin verilmedi.

Yenişehir ilçe binasının girişi de yine polis bariyerleriyle kapatılırken, binada bulunan ilçe eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı dışındaki parti yöneticileri dışarı çıkarıldı.

Polis ablukasındaki HDP binalarında arama saat 17.00 sularında sona erdi.

Dört HDP’li siyasetçi gözaltında

Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı aramaların ardından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan siyasetçilerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Pandemi Döneminde Kadın Raporu': Şiddet, sömürü ve yoksulluk arttı
Sonraki Haber
JinNews’e 11. kez erişim engeli