Ana SayfaGüncelDTK soruşturması: Dört kişiye tutuklama

DTK soruşturması: Dört kişiye tutuklama

HABER MERKEZİ – DTK’ye dönük sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden dördü tutuklanırken, gazeteci Hakkı Boltan’ın da aralarında bulunduğu sekiz isim ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik sürdürülen bir soruşturma kapsamında üç gün önce gözaltına alınan, aralarında gazeteci Hakkı Boltan’ın da bulunduğu 12 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye getirildi.

Gözaltına alınan HDP’li Sur Belediyesi Meclis üyesi Ömer Filitoğlu’nun gözaltı süresi 5 Ekim’e kadar uzatılırken, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Naif Erdem ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci Boltan’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra “örgüt üyeliği” iddiasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılıkta ifade veren Hüseyin Kaya ise serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Edip Binbir, HDP eski İl Yöneticisi Çiğdem Ekti, Mekiye Güzel ve DİK üyesi mele Emin Ay’ın “örgüte üye olmak” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Gazeteci Hakkı Boltan, eski HDP Siirt Milletvekili Hatice Kocaman, KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Sendikası üyesi Medeni Tutşi, görevden alınan Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Ensarioğlu, MEBYA-DER’in eski eşbaşkanı Ayşe Dicle ile Halis Bilen, Vezir Tekin ve Vahap Günay’ın ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

DTK’ye dönük soruşturma

DTK’ye yönelik, 9 Ekim 2018’deki bir baskın sırasında elde edilen bilgi ve belgeler gerekçe gösterilerek yürütülen soruşturmada 26 Haziran 2020 tarihinde gözaltına alınan 45 kişiden 23’ü “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmış, 22 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir de aynı soruşturmada Temmuz ayında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında bulunan Barış Annesi Makbule Özbek, rahatsızlığı nedeniyle Eylül ayında tahliye edilmişti.

Yine aynı gün polislerce baskın düzenlenen DTK’nin Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Diclekent’teki binasının kapısı mühürlenmişti.


Gazeteci Hakkı Boltan’a aynı suçlamalarla ikinci soruşturma


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın ve Mersin'de kadın cinayetleri
Sonraki Haber
Leyla Aydemir cinayeti: Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet, altı sanığa beraat