Ana SayfaGüncelDTK soruşturması: İki kişi serbest

DTK soruşturması: İki kişi serbest

HABER MERKEZİ – DTK’ye dönük soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sur Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Ömer Filitoğlu ve Diyarbakır Ağaçlandırma Derneği Başkanı Günen Yalnıç serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 30 Eylül’de birçok eve baskın düzenlenmişti.

Gözaltına alınanlardan gazeteci Hakkı Bulut’un da olduğu sekiz isim adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılırken, dört kişi de tutuklanmıştı.

Tutulduğu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Fitiloğlu, savcılık tarafından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla ifadesi alındı.

İfadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen, Fitiloğlu, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında 4 Ekim’de gözaltına alınan Diyarbakır Ağaçlandırma Derneği Başkanı Günen Yalnıç da emniyet işlemlerinin ardından çıkarıldığı Diyarbakır Adliyesi’nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DTK’ye dönük soruşturma

DTK’ye yönelik, 9 Ekim 2018’deki bir baskın sırasında elde edilen bilgi ve belgeler gerekçe gösterilerek yürütülen soruşturmada 26 Haziran 2020 tarihinde gözaltına alınan 45 kişiden 23’ü “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmış, 22 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir de aynı soruşturmada Temmuz ayında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında bulunan Barış Annesi Makbule Özbek, rahatsızlığı nedeniyle Eylül ayında tahliye edilmişti.

Yine aynı gün polislerce baskın düzenlenen DTK’nin Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Diclekent’teki binasının kapısı mühürlenmişti.


DTK soruşturması: Dört kişiye tutuklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prof. Dr. Akdeniz: Facebook Türkiye'de temsilcilik açmayacak
Sonraki Haber
Van’daki tutukluların açlık grevi 23. gününde