Ana SayfaGüncelErdoğan ABD’ye rest çekti, Macron için “kontrolden geçmesi lazım” dedi

Erdoğan ABD’ye rest çekti, Macron için “kontrolden geçmesi lazım” dedi

HABER MERKEZİ – Yine Fransa lideri Macron’u hedef alıp, “hakikaten kontrolden geçmesi lazım” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400’ler konusunda ise ABD’ye “Yaptırımın neyse geç kalma yap” şeklinde rest çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada birçok ülkeyi eleştirdi.

Erdoğan, bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u işaret ederek “Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamasında “Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” demişti. Bunun üzerine Fransa, Ankara Büyükelçisi’ni Paris’e çağırmıştı.

Malatya’da konuşan Erdoğan, bugünkü açıklamasında Macron hakkında şu ifadeleri kullandı:

Fransa’nın başındaki zat, şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan’la uğraşıyor. Ya önce sen kendine bir bak, nereye gidiyorsun bir ona bak. Dün Kayseri’de de söyledim, bu bir vaka. Onun için hakikaten kontrolden geçmesi lazım.

Bu arada Erdoğan, kendisine Twitter’dan “terörist” diyen Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders hakkında ise “Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor” dedi ve ekledi:

Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizim var. Biz sosyal adaletle yol yürüyoruz.

ABD’ye yaptırım resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştiri oklarını yönelttiği bir diğer ülke de ABD oldu:

Kafkasya’da kendi topraklarını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık. İşte şimdi duyuyorum bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor, diyor ki ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz, Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye’ye de yeri gelirse yaptırım uygularız.’ Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz sizden F-35 için adım attık, paramızı ödedik siz F-35’lerimizi vermediniz, vermiyorsunuz. Bizi tehdit ettiniz, ‘S400’leri Rusya geri gönderin’ dediniz. Ya biz kabile devleti değiliz, biz Türkiye’yiz Türkiye.




Önceki Haber
HDP Doğubayazıt ilçe eşbaşkanları serbest
Sonraki Haber
'Yaşamak istiyoruz' diyen 17 Halkevci gözaltına alındı