Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Suriye’ye operasyon tehdidi: Ya onlar temizler ya da biz kendimiz yaparız

Erdoğan’dan Suriye’ye operasyon tehdidi: Ya onlar temizler ya da biz kendimiz yaparız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye yönelik operasyon mesajı vererek, “Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz” dedi.

AKP Genel Başkanı ce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da inşa edilen Reyhanlı Barajı’nın açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, Suriye’ye yönelik operasyon düzenlenebileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı, “Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da Kafkaslar’da Akdeniz’de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz” dedi ve şunları ekledi:

Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere ses çıkarmayanların konu Türkiye olunca her türlü ahlaki ilkeyi, hakkı, hukuku bir kenara bırakmaları, bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir.

İdlib’de yeni bir insanlık trajedisi yaşanmasına yol açacak hiçbir adımı asla kabul etmeyeceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.




Önceki Haber
HDP: Meydan okuyoruz, faşizme karşı direneceğiz
Sonraki Haber
Evli olduğu kadına sistematik şiddet uygulayan erkek tutuklandı