Ana SayfaGüncelEski BDP milletvekili Binici gözaltına alındı

Eski BDP milletvekili Binici gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Eski BDP milletvekili İbrahim Binici ile HDP PM üyesi Mesut Bağcık, “Kobani soruşturması” kapsamında gözaltına alındı. Ankara merkezli soruşturmada yedi kentte sekiz kişi hakkında gözaltı kararı olduğu açıklandı.

Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili İbrahim Binici gözaltına alındı.

Binici’nin evinde yapılan aramada, daha önce polisler tarafından el konulan ve sonrasında tutanakla aileye teslim edilen kitap ve materyallere bir kez daha el konuldu.

Binici hakkında 24 saat avukat kısıtlılığı getirildi.

HDP PM üyesi Mesut Bağcık da gözaltında

Operasyon kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Mesut Bağcık, Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Yapılan aramanın ardından Bağcık, önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne, ardından uçakla Ankara’ya götürüldü.

Operasyona ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kobani soruşturması” kapsamında sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Konya, Mardin, Urfa ve İzmir’de de ev baskınları yapıldığı öğrenildi.

Kobani soruşturmasında ne oldu? 

6-8 Ekim Kobani eylemleri (Fotoğraf: AFP/Diyarbakır)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014 tarihinde IŞİD saldırısı altındaki Kobani’yle dayanışma amacıyla yapılan protestolar hakkında soruşturma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar şu gelişmeler yaşandı;

  • 20 Eylül 2019 tarihinde hali hazırda tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında tutuklama kararı verildi.
  • 2 Ekim 2020 tarihinde HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekilleri Emine Beyza Üstün, Emine Ayna ve Ayla Akat Ata, eski HDP MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, eski HDP Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt, Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen tutuklandı.
  • 12 Ekim 2020’de başka soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk bu dosya kapsamında da tutuklandı.
  • 17 Ekim 2020’de tutuklu eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak bir kez daha tutuklandı.
  • Eski HDP Milletvekili Gülser Yıldırım’a ise “ev hapsi” verildi.
  • Yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, 19 Ekim 2020’de ifade vermek üzere çağrıldığı Mardin Adliyesi’nde sevk edildiği mahkemece yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oyuncu Hikmet Karagöz yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Gazeteci Hazal Ocak'a beraat