Ana SayfaGüncelESP operasyonu: Eşbaşkan Tümüklü dahil 20 kişi serbest

ESP operasyonu: Eşbaşkan Tümüklü dahil 20 kişi serbest

HABER MERKEZİ – ESP’ye yönelilk operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile gazeteci Pınar Gayıp’ın da olduğu 20 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin evlerine 7 Ekim sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlenmişti.

Baskınlarda, aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp, Ela Deniz Albayrak, Gamze Toprak, Emrah Topaloğlu, Ümmühan Özdemir, Özge Doğan ve Helin Yılmaz, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

13 kişi ise katıldıkları cenaze törenleri gerekçe gösterilerek “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, İbrahim Gerçek, Zeynep Gerçek, Yaren Tuncer, Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Birkan Polat, Nazlı Yöyler, Neslihan Duran, Azize Avşar, yaptıkları savunmaların ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Van'da gözaltına alınan gazetecilerden dördü tutuklandı
Sonraki Haber
Kavala'nın avukatları: İddianame varsayımsal kurgulardan oluşuyor