Ana SayfaGüncelESP’ye dönük operasyon: Eşbaşkan Tümüklü dahil 19 gözaltı

ESP’ye dönük operasyon: Eşbaşkan Tümüklü dahil 19 gözaltı

HABER MERKEZİ – ESP’ye yönelilk operasyon kapsamında partinin Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ve ETHA muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin evlerine sabaha saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.

İstanbul Camhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 isim hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Yapılan ev baskınlarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz’ın da aralarında olduğu en az 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, ESP üyeleri Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Emrah Topaloğlu, Zeynep Gerçek, İbrahim Gerçek, Birkan Polat, Muhammed Bedran Çoğaltay, Gamze Toprak, SGDF üyeleri Ela Deniz Albayrak, Özge Doğan, Nazlı Yöyler, Şükran Yaren Tuncer, Neslihan Duran.

Gazeteci Gayıp da gözaltında

ETHA muhabiri Pınar Gayıp

ETHA muhabiri Pınar Gayıp ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Helin Yılmaz’ın da gözaltına alındığı belirtildi.

ETHA’dan yapılan açıklamada, “Saatler süren arama sonunda ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, Gazi Mahallesi’nde bir cenaze törenini takip ettiği için hakkında açılan soruşturma nedeniyle gözaltına alındı” denildi.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gözaltına alınanların 24 saat boyunca avukat kısıtlama kararı getirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “Gözaltı saldırısına son verilmesini ve arkadaşımız Pınar Gayıp’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

Eylül ayında yine ESP’ye dönük operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK üyesi Çiçek Otlu’nun da olduğu 17 siyasetçi tutuklanmıştı.




Önceki Haber
Covid-19 salgını: Dünya nüfusunun yüzde 10’u virüse yakalanmış olabilir
Sonraki Haber
Yasal terör – Kemal Taylan Abatan