Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadına şiddet uygulayan Ünal Kamacı’ya sadece ‘uzaklaştırma’ kararı

Evli olduğu kadına şiddet uygulayan Ünal Kamacı’ya sadece ‘uzaklaştırma’ kararı

HABER MERKEZİ – Aydın Söke’de evli olduğu kadını darp eden Ünal Kamacı yalnızca hakkında uzaklaştırma kararı verilip, elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Evlendiği günden bu yana sistematik şiddete maruz bırakıldığını belirten kadın, Kamacı’nın kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan bir kadın evli olduğu Ünal Kamacı tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Yüzü tanınmaz hale gelen 22 yaşındaki kadın, ailesinin evine gitti.

Kamacı burada da kadını ölümle tehdit etmeye devam etti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Kamacı ise serbest bırakıldı.

7 yıldır evli olduğu Kamacı’nın kendisini sistematik olarak şiddete maruz bıraktığını belirten kadın, “Kendisinden çocuklarım önünde şiddet görüyordum. Eşim sürekli alkol alıp beni darp ediyordu bu zamana kadar çocuklarım için kendisine katlandım ama bu saatten sonra dayanacak gücüm kalmadı” dedi.

Yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulunan kadın, ”Can güvenliğim yok eşim beni sürekli arayarak tehdit ediyor buradan yetkililere sesleniyorum sesimi duysunlar” diye konuştu.

İHA’ya konuşan kadının annesi de, “Benim kızım 7 yıldır eşinin şiddetine maruz kaldı. Ne zaman kızımın evine gitsem kızımı morluklar içinde görüyordum. Kızım eşi ile birlikte her kavga edişinde beni telefonla arayarak ‘anne gel kurtar beni’ diyerek ağlıyordu. Birkaç defa damadımı uyardım fakat beni dinlemeyerek huyundan vazgeçmedi” ifadelerini kullandı.

Kamacı hakkında ‘kasten yaralama’ suçlaması ile başlatılan soruşturma sonuçlandı.

Aile Mahkemesi, Kamacı hakkında yalnızca uzaklaştırma karar verdi.

Buna göre Kamacı’nın 60 gün süre ile kadına tehdit ve hakarette bulunmaması, korunan kişinin konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmaması, korunan kişinin yakınlarına, tanıklarına ve çocuklarına yaklaşmaması kararı verildi.

Ayrıca, uzaklaştırma kararının infazı amacıyla Kamacı’ya elektronik kelepçe takıldı.




Önceki Haber
Diyarbakır’ın tarihi mekanlarında online konserler
Sonraki Haber
TTB saldırılara yanıt verdi: Söz söylemeye devam edeceğiz