Ana SayfaDünyaFransa Ankara Büyükelçisi’ni geri çağırdı

Fransa Ankara Büyükelçisi’ni geri çağırdı

HABER MERKEZİ – Fransa, Erdoğan’ın Macron hakkındaki sözleri üzerine Ankara Büyükelçisi’ni Paris’e çağırdı. Erdoğan, “Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” demişti.

Fransa, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa lideri Emmanuel Macron hakkındaki sözlerinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyerek Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere Paris’e çağırdı.

Fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri kabul edilemez. Asabiyet ve hakaret bir yöntem değildir” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin Kayseri İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Fransa’da Hz. Muhammed karikatürlerinin binaların cephelerine yansıtılmasını ve Almanya’da camiye düzenlenen polis baskınını eleştirmişti.

Macron’a yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan, “Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktada kontrol” demişti.

Erdoğan ardından Fransa’da 2022’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak, “İki de bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Seçimlerde akıbetini göreceğiz. Fransa’ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın” diye belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da bir camiye polis baskını düzenlenmesini de “İslam düşmanlığı” olarak nitelendirmişti:

Almanya’da bir camiye polislerle yapılan baskının izahı olamaz. Bunun adı İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerini biz Hıristiyanların mabetlerine yaptık mı? Yapmadık, yapmayız. Bizim karakterimizde böyle bir anlayış yok. Bunların liderleri ile görüştüğümüzde, ‘Nasıl oldu ya?’ derler. Bütün kayıtlar ortada. Bunlarda özgürlük diye bir şey yok. Bunlarda özgürlük yok, laiklik diye de bir şey yok. Hep yalan. Yalan, yalan, yalan. Bunun adı özgürlük değil, İslam düşmanlığıdır.

“Avrupa’daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Çünkü Batılı için Müslüman Türk’tür, Türk de Müslüman’dır” diyen Erdoğan, “Şimdi kendi vatandaşı olan Müslümanlara saldırı ile Avrupa faşizmi yeni bir safhaya geçmiştir” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Betonlaşma çocuklarımızın sağlığıyla oynuyor, çözüm toprakta
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Aziz Oruç'un eşine dava