Ana SayfaDünyaFransa’da saldırı: Bir öğretmen öldürüldü

Fransa’da saldırı: Bir öğretmen öldürüldü

HABER MERKEZİ – Fransa’nın başkenti Paris’te sınıfta öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği iddia edilen bir tarih öğretmeni okul çıkışında öldürüldü. Saldırganın ise daha sonra polis tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzey batısındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde bir öğretmen öldürüldü.

BBC Türkçe’nin haberine göre, sınıfta öğrencilerine Hazreti Muhammed karikatürü gösterdiği iddia edilen tarih öğretmeni okul çıkışında öldürüldü.

Euronews, polisin saldırganı Eragny yakınlarında elinde bıçakla gördükten sonra öldürdüğünü aktardı.

France Televisions zanlının 18 yaşında ve ‘terörle mücadele servisleri’nde kaydı bulunmayan bir kişi olduğunu açıklarken, BFMTV, saldırganın Moskova doğumlu olduğunu ve saldırıdan hemen önce “Allahu Ekber” diye bağırdığını ileri sürdü.

AFP ise öldürülen tarih öğretmeninin 47 yaşında olduğunu, 5 Ekim’de öğrencilerinin aileleri tarafından Hz. Muhammed’in karikatürlerini sınıfta gösterirken Müslüman öğrencilerin rahatsız olmaması için sınıftan çıkmasını istemesinden dolayı şikayet edildiğini aktardı.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Eğitim Bakanı Jean Michel Blanquer ve Vatandaşlık Bakanı Marlene Schiappa ile birlikte saldırının yaşandığı Conflans-Sainte-Honorine’e gitti.

Öldürülen öğretmenin okuluna gittiği açıklanan Macron’un saldırının ardından kurulan kriz masasına giderek konu hakkında bilgi aldığı da bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde toplam vaka sayısı 40 milyona yaklaştı
Sonraki Haber
Collider’a göre 90’ların en iyi 50 korku filmi