Ana SayfaGüncelGazeteci Hazal Ocak’a beraat

Gazeteci Hazal Ocak’a beraat

HABER MERKEZİ – Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığına ilişkin haberi gerekçe gösterilerek ‘hakaret’ iddiasıyla yargılanan gazeteci Hazal Ocak beraat etti.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında, 20 Ocak 2020 tarihinde yayımlanan “Damat işi biliyor” başlıklı haberinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “yazılı basın yoluyla hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada savunma yapan Ocak, haberin hakaret değil kamuyu bilgilendirmek amacıyla gazetecilik faaliyeti kapsamında yapıldığını söyledi.

Gazeteci Ocak, haberdeki unsurların eleştiri sınırları içinde olduğunu da ifade etti.

Duruşma savcısı da “Çoğulcu demokrasinin gereği olarak bireylerin bilgiye serbestçe erişmelerini, olumlu ve olumsuz görüşlerini özgürce ifade özgürlüğü ile yakından ilgilidir” diyerek Bakan Albayrak’a “hakaret”ten yargılanan Ocak’ın
beraatini istedi.

Mahkeme, gazeteci Hazal Ocak’ın beraatine karar verdi.

Cumhuriyet gazetesinin manşetinden yayımlanan “Damat işi biliyor” başlıklı habere erişim engeli getirilmiş, haberde imzası bulunan muhabir Hazal Ocak hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Bakan Albayrak’ın babasının 2003 yılında, kendisinin de 2012 yılında Kanal İstanbul güzergahında arsa satın aldığına dair haber yapan Ocak hakkında başlatılan soruşturma tamamlanarak, davaya dönüşmüştü.




Önceki Haber
Eski BDP milletvekili Binici gözaltına alındı
Sonraki Haber
Duygu Delen cinayeti: Mehmet Kaplan'a ağırlaştırılmış müebbet istendi