Ana SayfaGüncelGazeteci Selda Manduz serbest bırakıldı

Gazeteci Selda Manduz serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Kars’ta üç gün önce yapılan ev baskınlarında HDP’li siyasetçilerle birlikte gözaltına alınan gazeteci Selda Manduz, ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.

Kars’ta 1 Ekim Perşembe günü HDP’li siyasetçilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında birçok adrese polislerce baskın düzenlenmiş, aralarında görevden uzaklaştırılan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ile gazeteci Selda Manduz’un da olduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Manduz’un da aralarında bulunduğu altı kişinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlanırken, diğer 15 kişinin ise halen ifadesi alınmış değil.

Gözaltındaki tüm isimler ise bugün Kars Adliyesi’ne sevk edildi. Ancak aralarında Şevin Alaca’nın da bulunduğu 15 isimin gözaltı süreleri uzatıldı.

Hazal Ağadeve, İzzet Altig, Sabri Avag, Adem Karataş ve Zorba Başkutlu ile birlikte gazeteci Selda Manduz’un da savcılıkta ifadeleri alındı.

İfadeleri alınan Zorba Baskutlu, Hazal Agdeve ve İzzet Artuğ tutuklama talebiyle, Adem Karataş, Selda Manduz, Sabri Avağ ise adli kontrol şartıyla Kars Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Demokrat Haber’de editörlük yapan gazeteci Manduz ile Adem Karataş ve Sabri Avağ’ın Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Diğer üç isim tutuklanarak Kars Cezaevi’ne götürüldü.

Gözaltı süreleri uzatılan 15 siyasetçi ise emniyete geri götürüldü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 35 milyonu aştı
Sonraki Haber
Ağrı'da çatışma: Bir asker yaşamını yitirdi