Ana SayfaGüncelGazeteci Sertaç Kayar beraat etti

Gazeteci Sertaç Kayar beraat etti

HABER MERKEZİ – DTK’nin faaliyetlerine katıldığı iddiasıyla hakkında “Örgüt kurma ve yönetme” suçlamasıyla dava açılan gazeteci Sertaç Kayar, beraat etti.

Gazeteci Sertaç Kayar hakkında 2010-2012 tarihleri arasında gazetecilik faaliyetleri kapsamında takip ettiği Demokratik Toplum Kongresi (DTK) çalışmalarına “daimi meclis” üyesi olarak katıldığı iddia edilerek Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya Kayar ile avukatı Şivan Cemil Özen’in yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) avukatı Ülkü Şahin de katıldı.

Duruşmada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan müzekkereye gelen cevapta, DTK binasında yapılan aramada elde edilen dijital materyaller ve belgelerde Kayar’la ilgili bir bilgi ve belgenin olmadığı kaydedildi.

Esas hakkında mütalaasını veren savcı, Kayar’ın DTK’nin faaliyetlerinde görev aldığı ve düzenlenen eylemlere katıldığını ileri sürerek, “örgüt üyesi olma” suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Kayar, DTK’de görev almadığını, gazeteci olarak faaliyetlerini takip ettiğini dile getirdi.

Dosya arasında bulunan fotoğraflara dikkat çeken Kayar, fotoğraflarda da sürekli elinde fotoğraf makinası veya kameranın olduğunu vurgulayarak, beraatini talep etti.

Mütalaaya katılmadıklarını belirten Kayar’ın avukatı Şivan Cemil Özen ise şunları söyledi:

Dosyada müvekkilin yapmış olduğu faaliyetler ve DTK’ye ilişkin soruşturma yapılmıştır. Müvekkilinin ismi olduğu bölümde TC kimlik numarası, anne ve baba adı yanlıştır ve kendisine ait değildir.

Görüntülerde gazeteci meslektaşlarıyla DTK’ye giriş çıkışları iddianamede farklı yer almıştır. Söz konusu 31 eylemin tamamında etkinliğe katılan ve destek veren kişi değil, elinde fotoğraf makinası, not defteri, kalemi olan bir kişidir. Tüm bu hususlarla birlikte müvekkilin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Kayar’ın üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek, beraatine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nobel Barış Ödülü Dünya Gıda Programı'na verildi
Sonraki Haber
Sahte alkolden yedi kişi öldü, sekiz kişi komada