Ana SayfaDünyaGeorge Floyd’u öldüren polis serbest bırakıldı

George Floyd’u öldüren polis serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – ABD’de George Floyd’un gözaltına alınması sırasında ölümüne neden olan polis Derek Chauvin, kefaletle serbest bırakıldı.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, geçtiğimiz Mayıs ayında George Floyd isimli siyahı boynuna diziyle bastırarak öldüren Derek Chauvin isimli beyaz polis, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

İkinci ve üçüncü derece cinayet ile ‘kasıtsız insan öldürme’ suçlarından yargılanan polis Chauvin’in 2021 yılının Mart’ında yeniden mahkemeye çıkması bekleniyor.

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump ise George Floyd’un işkence edilerek öldürüldüğünü söylüyor.

Ne olmuştu?

Polis Derek Chauvin, George Floyd’u 8 dakika 46 saniye boyunca boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020’de Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd’u boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Sosyal medyada yayılan video görüntülerinde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürmesi infiale yol açmıştı.

Floyd’un bağımsız otopsi raporunda da “nefes alamadığı” için öldüğü ortaya çıkmıştı.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

Cinayete yardım ve yataklıktan yargılanan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng kısa bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Öte yandan George Floyd’un öldürülmesinin ardından ABD’nin neredeyse tamamında haftalarca süren ırkçılık karşıtı protestolar düzenlenmişti.




Önceki Haber
Halk TV'ye ‘Azerbaycan’ ve ‘Aliyev’ cezası
Sonraki Haber
Urfa Barosu Başkanı ve 25 avukat hakkında soruşturma