Ana SayfaGüncelHavai fişek fabrikasındaki patlama: Yedi kişiye 22 yıla kadar hapis istemi

Havai fişek fabrikasındaki patlama: Yedi kişiye 22 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Yedi kişinin yaşamını yitirdiği, 120’yi aşkın kişinin de yaralandığı Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin hazırlanan iddianamede, yedi kişi hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz’da yaşanan patlamaya ilişkin soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı yürüten Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olaya ilişkin hazırlanan fezleke, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında fabrika sahipleri Ali Rıza Ergenç Coşkun ve oğlu Yaşar Coşkun’un da bulunduğu yedi şüpheli hakkında hazırlanan ve 108 müştekinin bulunduğu 27 sayfalık iddianame, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, beşi tutuklu yedi kişinin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Ne olmuştu?

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, büyük bir patlama meydana gelmişti.

Patlama sonucunda fabrikada bulunan yedi işçi hayatını kaybetmiş, 127 kişi de yaralanmıştı.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün, Erhan Ateş ve Ramazan Kor.

Patlamanın hemen ardından sorumlu müdür H.A.V., iş güvenliği uzmanı A.B ile ustabaşları E.Ö. ve A.A ile fabrikanın sahipleri Ali Rıza Ergenç Coşkun tutuklanmış, oğlu Yaşar Coşkun da serbest bırakılmıştı.

9 Temmuz’da ise fabrikadaki maddelerin kontrollü imhası için Taşkısığı mevkisine getirilen patlayıcıların kamyondan indirilmesi sırasında yaşanan patlaması sonucu üç asker hayatını kaybetmiş, sekiz jandarma personeli ile kamyon şoförü yaralanmıştı.




Önceki Haber
2 Kasım'da başlayacak yüz yüze eğitimin 3. aşamasının detayları belli oldu
Sonraki Haber
Siirt'te 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı