Ana SayfaGüncelİstanbul’da ÖSO bayraklı ‘eylem’: Otellerde asılı Fransa bayraklarını indirdiler

İstanbul’da ÖSO bayraklı ‘eylem’: Otellerde asılı Fransa bayraklarını indirdiler

HABER MERKEZİ – İstanbul Fatih’te ÖSO bayraklarıyla yürüyüş düzenleyen bir grup Fransa aleyhine slogan attı, tekbir getirdi. Ardından da otel ve restoranların girişinde asılı bulunan Fransa bayraklarını indirdiler.

İstanbul’un Fatih ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) taraftarları tekbir getirerek yürüyüş yaptı.

Aksaray Meydanı’nda bir araya gelen grubun, Fransa’da Hz. Muhammed’le ilgili karikatürlerin binaların cephelerine yansıtılmasını protesto ettiği belirtildi.

Ancak bölgede bulunan gazetecilerin çektiği görüntülerde, ÖSO bayraklarıyla yürüyüş yapan grubun Covid-19 pandemisi nedeniyle getirilen sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı görüldü.

Tekbir getirerek, Fransa aleyhine slogan atan gruba polisin müdahale etmediği de görüntülere yansıdı.

Bir süre sonra ise gruptan bazı kişiler çevredeki otel ve restoranların girişinde asılı bulunan Fransa bayraklarını indirdi.

DHA, bu dakikadan itibaren grubu kontrol altına almak ve dağıtmak için polis ekiplerinin sevk edildiğini, olay yerine gelen polislerin de “müdahale ederek öfkeli kalabalığı dağıttığını” yazdı.

Ne olmuştu?

Fransa’da, Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Hz. Muhammed’le ilgili karikatürleri öğrencilerine göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmesi sonrası Montpellier ve Toulouse kentlerindeki hükümet binalarına, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan karikatürler yansıtılmıştı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde karikatürlerin ardından Paty’nin fotoğrafının “Fransa’nın tüm öğretmenleriyle dayanışma” ifadeleriyle yer aldığı görülüyordu.

Hz. Muhammed karikatülerinin binalara yansıtlımasını eleştiren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güya laikliğin kalesi Fransa’da Peygamber Efendimiz ile ilgili karikatürün bina duvarına yansıtılması en basit tabirle bayağılıktır. İslam düşmanlığının Türk düşmanlığı olduğunu da akıllarımızdan çıkarmamalıyız” demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u da hedef alan Erdoğan, “Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Fransa, Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere Paris’e çağırmıştı.

Fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri kabul edilemez. Asabiyet ve hakaret bir yöntem değildir” ifadesi kullanılmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da Türkiye’yi “Fransa’ya karşı nefreti kışkırtmaya çalışmakla” suçlamıştı.

Son olarak bir kez daha Macron’u hedef alan Erdoğan, “Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım” demişti.

  Fransa Ankara Büyükelçisi'ni geri çağırdı
  Erdoğan ABD'ye rest çekti, Macron için “kontrolden geçmesi lazım” dedi



Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 43 milyonu aştı
Sonraki Haber
Melek Aslan cinayetinin azmettiricisi Orhan Vatansever de tutuklandı